M-am încadrat în muncă, la data de 31.10.1994, ca soră medicală debutatntă, la o circă medicală și conform datelor înscrise în cartea de muncă am început cu gradația nr.1 benefiiciind în ani ce au urmat de indexări de salariu și promovării în funcție.
La data de 13.03.2001, am fost angajată la un spital municipal, tot ca asistent medical și unde îmi desfășor activitatea și în prezent.
Necazul meu constă în faptul că la data de 18.12.2006, s-a suspendat contractul de muncă conform art.50 lit.a din C.M. întrucât am dat naștere la cel de-al doilea copil și am revenit la muncă la data de 01.01.2009 salariul de bază rămânând același ca la momentul suspendării contractului, de 676 lei.
Incepând cu data de 01.02.2010, mi s-a stabilit un salariu de bază, de 1130 lei, dată de la care nu am mai beneficiat de nici o mărire salarială, în condițiile în care angajați ai aceiași instituție bugetară, cu aceiași vechime și aceiași încadrarea beneficiază de un salariu lunar, mult mai mare.
In urma demersurilor făcute, la conducerea unității mi s-a comincat faptul că, această diferență de salariu este dată de faptul că eui în timp ce mă aflam în concediu de creștere copil au fost acordate mai multe majorări de salariu, de care eu nu am beneficiat.
In luna august 2014 am primit o înștințare de la conducerea unității, prin care mi s-a făcut cunoscut că salariul meu de bază lunar, de 1130 lei este corespunzător gradației 4, clasa de salarizare 51.
Sunt interesată și vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă pot face ceva pentru a putea obține și eu o salarizare lunară apropiată de cea a colegilor mei fiind intrigată de faptul că salariați cu aceleași responsabilități, aceiași vechime primesc o retribuție lunară diferită iar ultimele persoane încadrate recent, în aceiași instituție bugetară, au un salariu de bază aproape ca al meu în cond, fără a se mai ține cont de vechime
MUlțumesc anticipat și Dumnezeu să vă dea sănătate, că ne sunteți de ajutor.
Dacă deschid o acțiune în instanță pot avea câștig de cauză, au mai existat astfel de situații aduse la cunoștiință dvs.
Raspunsul il gasiti in Legea nr.330/2009 , art.17 alin.1Ș
Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
De aici , cred ca s-a plecat cu salariul dvs fara majorari.
Dar OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art. 22
...
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
OUG nr.111/2010/OUG 148/2005 nu se aplica in aceasta situatie . Este vorba despre stabilirea unor salarii ,din 2009 si apoi 2010 unde existau texte de lege care prevedeau cum se stabileste salariul in sectorul bugetar la revenirea din CCC.