avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numarul de zile de deplasari in interest de serviciu/an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numarul de zile de deplasari in interest de serviciu/an

Buna ziua,
Eu lucrez in vanzari si am deplasari in interest de serviciu la fiecare 2 saptamani. Spre exemplu, in anul 2015 am avut 88 de zile de deplasari. Acum am vazut articolul de lege, de mai jos, conform caruia trebuie sa-mi dau si eu acordul daca se depasesc cele 60 de zile/an. Acest articol este valabil si in cazul in care in contractul de munca scrie ca trebuie sa fiu prezenta acolo unde angajatorul are nevoie de mine, fara a fi specificat un numar maxim de zile de deplasari/an?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

A.P.

20. La articolul 44, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 44. — (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.”
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 21 Ianuarie 2016
"Delegarea se dispune pe o anumita perioada de timp. Astfel, aceasta masura este luata pe un termen de pana la 60 de zile, putand fi prelungita, cu acordul salariatului, cu inca cel mult 60 de zile. Asadar, delegarea poate fi dispusa, fara acordul salariatului pe o perioada de 60 de zile, si cu acordul sau, pe inca o perioada de 60 de zile.

Delegarea nu poate fi dispusa, peste perioada de 120 de zile, nici daca salariatul si-ar da acordul.
O solutie pentru situatia mentionata, ar fi ca, dupa expirarea termenului de 120 de zile, salariatul sa revina la locul muncii initial, o anumita perioada de timp, dupa care, sa il delegati din nou. "
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada diurna anelecavon anelecavon Care este perioada de acordare maxima in decursul unui an (vezi toată discuția)
Perioada delegatie in strainatate/ diurna rozalia01 rozalia01 Conform codului muncii la \" Art. 44. [durata delegarii] (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si ... (vezi toată discuția)
Delegatie in strainatate sterpuciprian sterpuciprian cat se poate sta in delegatie in strainatate? exista limitari ? unde e scrisa legea daca e? multumesc. (vezi toată discuția)