avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare atributii fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare atributii fortat

Buna seara,
Va prezint urmatoarea situatie destul de urgenta: o colega de la un alt departament a intrat in concediu prenatal.Seful meu incearca cu forta sa imi impuna sa preiau atributiile acestei doamne.Eu am o fisa a postului dar ea nu are.Vrea sa imi dea atributiile ei fara nicio negociere,i-a spus ca timpul nu imi permite sa adaug acele activitati la ceea ce fac deja.Ma ameninta si ma santajeaza emotional ca alti oameni au de suferit din cauza faptului ca nu sunt de acord.Nu se pune pb de bani dar nici nu vrea sa imi dea bani in plus,ci doar sa accept "temporar".Ma amenita ca ma da pe mana Directorului General.Ce pot sa fac sa ma apar conform legislatiei? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 22 Ianuarie 2016
Seful dvs are ca in fisa postului sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat din subordine?
Sincer nu stiu ce scrie in fisa Sefului meu..Fisa postului meu stiu ca mi-am facut-o singura,el a semnat,apoi Directorul General.Eu am deja o fisa a postului de 2 ani de zile.Dna in concediu nu este subordonata sefului meu.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
julyet, utilizator
In acest caz, va fi foarte greu de stabilit o modalitate de aparare.

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste modificarea fisei postului.

Vedeti aceste link-uri:
www.avocatnet.ro/content/for...

Mai exista o modalitate de modificare a c.i.m. unilateral de catre angajator , si anume : delegarea de atributii. Delegarea de atributii are loc la acelasi loc de munca, iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinate un alt salariat, preluandu-i functia.Cu alte cuvinte, delegarea de atributii poate inseamna schimbarea temporara a functiei cu o alta functie, la acelasi loc de munca sau poate insemna cumulul de functii in cadrul aceluiasi angajator.
Multumesc,am citit.Sunt sefa unui departament,mai am in subordine 2 oamenii.Persoana gravida nu are aceeasi functie ca si mine,pur si simplu nu are inlocuitor si nu vrea nimeni din Departamentul respectiv sa-i faca treaba.Subalternii mei depind de mine,au foarte mult de munca si nu putem sa primim "delegare" pur si simplu.Daca ii preiau functia (ea e consilier juridic ca functie dar face altceva) nu pot sa ma apar prin faptul ca nu are fisa postului?
Nu aveti cum sa va aparati invocand lipsa fisei postului pentru acea persoana, ci cel mult sa invocati art.41 C.mun.

Situatia dvs este asemanataore cu ceea ce a decis instanta de judecata : "" ... Păstrarea denumirii funcţiei, însoţită de adăugarea unor atribuţii noi celor iniţial stabilite prin fişa postului, care au o altă natură şi corespund în fapt unei funcţii, are semnificaţia modificării unui element esenţial al contractului individual de muncă, şi anume felul muncii. În acest caz, este necesară încheierea unui act adiţional la contractul individual de muncă în condiţiile art. 41 alin. (1) şi (3) C. muncii ( C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia nr. 1709/R/2009)".

Intr-adevar, se poate invoca ca practica judiciara nu constituie izvor de drept.

Alte discuții în legătură

Responsabilitate gestiune vmkriss vmkriss Pot da o decizie interna cu responsabilitate gestiune unui alt salariat (inginer la alt departament), cu modificari in fisa post? Cum trebuie sa arate aceasta ... (vezi toată discuția)
Codul muncii-preluare atributii dc63 dc63 Din iunie 2018 am preluat ,pe linga sarcinile din fisa mea de post , si sarcinile colegei aflata in cm prenatal.Am incercaat o negociere de salariu dar fara ... (vezi toată discuția)
Fisa postului tudor16 tudor16 Contractul de munca a fost reluat in 17.01.2011. Am revenit din concediu ingrijire copil, am primit comunicare de angajare in acelasi birou dar pe post de ... (vezi toată discuția)