avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0.67 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0.67 in aerul expirat

Buna ziua,
Am fost depistat cu o alcoolemie de 0,67 in aerul expirat.Dupa aceasta mi s au recolatat doua probe biologice la care inca nu am primit rezultatele.In ultimul an eu am mai avut permisul suspendat de 2 ori pt viteza si pt neacordare de prioritate cu tamponare usoara,imi poate spune si mie careva ce trebuie sa fac de aici incolo ca sa scap mai usor.As vrea sa stiu si eu cea mai usoara si cea mai drastica pedeapsa pe care as putea sa o primesc.Permisul mi se va anula?SI daca da imi poate spune cineva pt cat timp?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 17:12, 30 Iulie 2009
Aveti toate sansele ca rezultatul probelor biologice sa indice o alcoolemie peste 0,80 , astfel incat , sa intrati sub incidenta legii penale. in aceasta situatie, ati putea primi o pedeapsa penala , poate cu susspendare, avand in vdere ca anteriotr nu ati mai savarsit infractiuni, ci doar contraventiile despre care ati mentionat. Ma i aveti insa si sansa de a cere o recalculare a alcoolemiei, poate aveti noroc ....succes.
Peste 0,80 fapta constitie infractiune ,dar in situatia dvs. constituie contraventie.Daca este pentru prima data ,puteti aduce martori in circumstantiere si veti scapa mai usor.Altadata fiti mai atent si nu mai beti cand mergeti cu masina.
In primul rand ar trebui sa fiti mai atent si sa nu mai consumati alcool la volan !
B-)
Permisul daca se anuleaza , nu se anuleaza pentru o perioada de timp , ci FOREVER!Ceea ce inseamna ca , dupa trecerea unui anumit termen , aveti dreptul sa va inscrieti din nou la scoala de soferi , sa dati examen si , daca promovati , sa conduceti!
In cazul dvs se pot intampla 2 lucruri:
1--alcoolemia ramane sub 0,8 si atunci fapta este contraventie si veti avea permisul suspendat pentru 90 de zile
2--alcoolemia este mai mare de 0.8 , fapta este infractiune si veti fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii respective . Se va putea cere recalcularea alcoolemiei si , daca va luati un expert destept care sa va invete ce sa declarati , scapati!
=D>
SUCCES!
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va multumesc,
Deci ar fii niste sanse sa scap doar cu permisul suspendat pe 90 de zile.Acel expert despre care vorbiti d-voastra unde l as putea gasi?Cam in cat timp vin rezultatele biologice?in tot acest timp pana la asteptarea rezultatelor nu am dreptul de a conduce nu?Dupa cum ati spus si d-voastra at trebui sa gasesc un expert, cand ar trebui sa l consult :acum sau dupa rezultatul analizelor?
Ar trebui sa il consultati dupa rezultatul analizelor numai in varianta in care va iese alcoolemia peste 0.8!
:)
Intrebati-l pe agentul care are dosarul...va recomanda el cu siguranta!B-)

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)