avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

am avut de curand procesul de divort prin care am castigat custodia copilului ca mama fiind dar hotararea inca nu s a emis..datorita ratelor pe care le am avut inca din timpul casatoriei am fost nevoita sa plec in afara pt o perioada de 4 luni cu contract, lasand copilu in grija parintilor mei dar fara nici un act la mana...in 2 saptamani ajung acasa, dar in acest timp fostul sot mi a intentat un alt proces pe motiv de abandon..este posibil asa ceva..exista sansa sa imi pierd copilu..va rog din suflet dati-mi un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters379576 , utilizator 20:18, 23 Ianuarie 2016
Nu poate fi vorba de abandon de familie in sensul prevazut de codul penal insa este bine sa va aparati in proces si sa invederati ca a fost doar o situatie temporara si ca minorul/minora era bine ingrijit de mama dvs iar dvs ati contribuit financiar in acest timp
Va trebui sa explicați la proces de ce ați plecat.
Bănuiesc ca aveți și dovezi ca ati trimis bani acasă.
El a contribuit cu bani pentru minor?
Dacă nu a contribuit e posibil sa invocați faptul ca dacă el contribuia cu bani nu mai plecați.
Oricum, o perioada de 4 luni nu e excesiv de îndelungată.

Copilul de ce nu l-ați luat?
Bănuiesc ca nu va dădea acceptul scris.
Aveți autoritatea părintească exclusivă, sau ați obținut doar ca domiciliul copilului să fie la dumneavoastră? Dacă exercitați autoritatea părintească exclusiv, tatăl copilului ar putea invoca necesitatea încuviințării ei în comun, dacă vă cheamă într-un nou proces civil. De ce nu încercați sa ajungeți la o înțelegere cu tata copilului, ca atunci când plecați la muncă în străinătate să lăsați minorul în grija lui, să-i trimiteți bani lunar de acolo pentru copil, și cred că ați face mult bine copilului acționând în interesul lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
ContSters379576, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul fratelui meu in care e inclus si un copil minor kmy30 kmy30 buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva solutii referitoare la ceea ce va voi povesti.fratele meu este in pragul unui divort care pare cam ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva vs custodie comuna adry2276 adry2276 Buna ziua.Vreau sa inaintez actele de divort si sa cer custodia exclusiva.Sunt angajata in Romania cu delegatie in Germania ca si ingrijitoare si am copilul de ... (vezi toată discuția)
Copil minor andreibanu1985 andreibanu1985 vreau sa aduc copilu minor in germania precizez ca mama si copilu au stat 6 luni au acte aici si a mers acasa si acum nu mai vrea sa vina.credeti ca am sanse ... (vezi toată discuția)