avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua am facut o rata la altex in 2005 am platit o perioada de timp cred ca cam 3 ani am scos de pe cardul loe 500 lei am mai platit o perioada pe urma nam mai platit casd imi venea extrasul de cont nu scadea deloc de asta nam mai platit in 2009 au venit dansi cu o propunere de reesalonarea datoriei nestiind despre ce era vb am semnat un contract fara sa citesc pentru ca mi-la trimis cu curierat si treuia sa si plece inapoi rapid asa m-ia persoana respectiva specific numi aduc aminte sa fi facut vreo plata dupa semnarea contractului si dupa 5 ani am fost sunat de catre o persoana de la efg si mi-sa propus sa platesc daca pot cel putin 200 ron am platit un an de zile si dupa un an mam terezit dat la firma recuperatorie care ma disperat cu tel cum e posibil ca eu sa fac plata pe data de 14 01 2016 si ei adoua zi sa-mi trimita executare silita se poate face ceva mentiones ca 4 ani nu am platit nimic
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:03, 24 Ianuarie 2016
Datoria dvs s-a prescris , dupa atatia ani.
Codul de procedura Civila stabileste, la articolul 405, alin. 1, ca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani.
Se pare ca Altex a cesionat unele credite neincasate, iar cei de la ”efg„ sunt o firma de recuperare debite, si incearca sa incaseze ce se poate. Daca stiti ca nu ati semnat nimic cu aceasta firma, nu mai comunicati cu ei si mai ales, nu efectuati nici o plata, pt ca aceasta insemna ca recunoasteti datoria.
Totusi, data viitoare cand faceti un credit, calculati-va ratele astfel incat sa le puteti plati.
acum pot sa fac o amanare de executare daca da si unde pot so fac
eu nu am inteles, sunteti in executare ? de cand, cand ati aflat ca sunteti executat silit ?
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
m-ia venit la servici vineri
Aveti termen de 15 zile sa contestati in instanta executarea, invocati implinirea termenului de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Restante cristina_u24 cristina_u24 Buna seara. Am si eu o nelamurire si v-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Acum 5 ani am facut cumparaturi la Altex cu buletinu. Am platit 1 an ... (vezi toată discuția)