avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante

Buna seara. Am si eu o nelamurire si v-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti ajuta.
Acum 5 ani am facut cumparaturi la Altex cu buletinu. Am platit 1 an dupa care am fost nevoita sa plec si s-a ocupat altcineva de plati. Problema e ca acum, dupa mai bine de 4 ani am primit o instiintare ca acele rate nu au fost achitate si am si suma de plata practic dubla. In toti acesti 4 ani nu a fost primita la adresa de corespondenta nici macar o instiintare precum ca as fi debitoare. Acum 5 zile am primit o instiintare ca am de platit DUBLU fata de acum 4 ani.
Ce ma sfatuiti sa fac, sau se mai poate face ceva sa platesc doar suma care era restanta acum 4 ani? Stiu ca sunt vinovata ca nu m-am interesat de situatie dar nici din partea lor nu am primit nici o instiintare.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cristina
Cel mai recent răspuns: cristina_u24 , utilizator 15:49, 18 August 2014
Persoana aceea a platit sau nu, intrebati macar ce a platit , pana cand, daca a platit ceva..
Nu puteti plati mai putin decat va cer.. ori platiti cat vor, ori mai bine pt dvs, deloc.
Daca ajungeti la executare, aveti ocazia sa contestati, sa invocati implinirea termenului de prescriptie sau daca nu e prescris macar sa reduceti datoria.
a platit timp de un an. avea de plata aproape 3000. sa platit 1100. dupa care s-a ocupat altcineva. pers respectiva nu a platit. si dupa 4 ani a primit corespondenta ca are de platit restu de 2.000 dublu. adica vre-o 4500. in tot acest timp nu s-a primit nici o instiintare precum ca ar avea datorii. Va multumesc f mult pt raspuns
Salutare,
te rog sa detaliezi mai mult ;
-cand a fost incheiat contractul
-cand a fost efectuata ultima plata
-cine a comunicat acea notificare
-ati discutat cu institutia respectiva
Fara detalii nu putem emite un raspuns concludent
Contractu s-a facut in 2009, s-a cumparat in rate cu buletinul de la altex o combina frigorifica.
S-a platit pana in anul 2010, nu mai stiu exact cand s-a efectuat ultima plata, cred ca prin august.
acea comunicare s-a trimis de la efg precum ca e de plata 4500. atunci erau in jur de 2500.
de la ultima plata sa mai primit corespndenta de maxim 2 ori cu suma restanta, dupa care pana acum 2 saptamani nu s-a mai primit nimic. acum a venit practic dublu de plata, fara a se mai sti ceva de contract.
nu inca nu s-a discutat cu institutia, pt ca voiam sa stiu daca e legal sa nu fii instiintat de nimic atata timp si acum sa vina sa ceara sa se plateasca dublu fata de atunci.
Multumesc frumos. Pt orice detalii va stau la dispozitie.
Buna ziua,
daca nu ati primit nimic de la un executor judecatoresc pana acum clar aceasta datorie este prescrisa.

Alte discuții în legătură

Executare silita nyky_david nyky_david buna ziua am facut o rata la altex in 2005 am platit o perioada de timp cred ca cam 3 ani am scos de pe cardul loe 500 lei am mai platit o perioada pe urma nam ... (vezi toată discuția)
Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)
Executare silita doinaroz doinaroz Am achizitionat in 2005 un telefon prin card EFG RETAILS in valoare de1500 ron , am platit pana in 2010 vreo 3200 ron si cei de acolo mi-au trimis extras cont ... (vezi toată discuția)