Buna ziua ! Vreau sa achizitionez o masina second hand si am o neclaritate . Eu sunt din Dragasani iar proprietarul masinii este din Bistrita . Masina este inscrisa in Romania , toate actele valabile , etc . De cate drumuri ar fi nevoie sa fac pana acolo pentru a termina procesul de inscriere . Eu vad situatia in felul urmator : merg si ii platesc omului masina , facem contractul de vanzare-cumparare pe loc si plec cu ea acasa . Depun actele necesare la autoritatea competenta de la mine si o inscriu pe numele meu . Proprietarul masinii ce trebuie sa faca pentru a radia masina ? Ii este suficient contractul de vanzare-cumparare incheiat intre noi ? Sau este nevoie sa mai fac eu un drum pana acolo cu alte acte si masina ? V-as ruga sa imi explicati exact pasii pe care trebuie sa-i urmez si acte;e necesare pentru fiecare operatiune . Nu am mai achizitionat o masina pana acum si chiar nu stiu despre ce este vorba . Va multumesc !
Cand mergeti sa ridicati masina, cel mai important lucru este certificatul fiscal pe care trebuie sa vi-l dea vanzatorul, alaturi de fisa de inmatriculare semnata si parafata la financiar, impreuna, bineinteles, cu contractul de vanzare/cumparare, toate actele masinii (carte, talon, foi de service, copie dupa buletinul vanzatorului), cheile, roata de rezerva, etc.