avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate profit sau microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate profit sau microintreprindere

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta .
Am infiintat o societate in 2005 . Am achitat si respectat conditiile societatii pe profit adica 16% , deoarece asa am optat ,din cauza ca avem cheltuieli deductibile si in plus avem doar discounturi din vanzarea presei . In anul 2014 , am realizat o cifra de afaceri peste 65000 Euro si nu am trecut la microintrepinderi . In anul 2015 am realizat putin peste 65000 Euro , dar dorim in continuare sa ramanem la impozit pe profit. Suntem obligati conf.noului cod fiscal sa trecem la microintreprinderi , daca nu am realizat peste 100.000 Euro in 2015 ???
In noul cod am gasit toate informatiile privind doar microintreprinderile si modificarea privind aceste societati. Este vreun temei legal prin care pot ramane la societate pe profit resp.16% impozit , avand in vedere ca am angajati 7 pers. nu realizez venit peste 100.000 Euro/an , si in obiectul de activitate am si vanzarea presei din care am dreptul doar la discount..
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
kromek, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 17:47, 1 Februarie 2016
Conform art. 112*6 din vechiul Cod Fiscal, daca ati realizat venituri de peste 65.000 euro, aplicati impozitare pe profit (referitor la anul 2014 despre care ati scris).
Insa conform art. 47 din noul Cod Fiscal aplicati impozitare pe profit doar daca aveti venituri de peste 100.000 euro in anul precedent (adica in 2015).
Pentru a ramane in statutul de impozit pe profit, trebuie ca:
- mai mult de 20% din totalul veniturilor sa fie din consultanta si management
sau
- sa desfasurati cel putin una din activitatile prezentate la art. 48 (6) din noul Cod Fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere floracont floracont Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare:Am o societate care in anul 2012 a avut cifra de afaceri mai mare de 65000 euro si mai mica de 100000 euro (plafonul ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon micro camicami camicami societate platitoare de impozit micro de la 1 februarie 2013. Daca depasirea plafonului de 65000 eur intervine in ultima luna a trim.II ,adica la iunie 2013 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)