avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit locuinta si masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit locuinta si masina

Buna seara!Am lansat o intrebare,cu o saptamana in urma,privitoare la scutirea de impozit pentru locuinta si masina si pentru cei care au in intretinere copii cu dizabilitati.Am primit un raspuns,multumescfrumos,dar in aceasta seara am gasit un articol in EVENIMENTUL regional al Moldovei,din 21 01 2016,care sustine altceva.Mentionez ca articolul respectiv are si o declaratie a directorului DGASPC Vaslui.Daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire,eventual ce lege prevede scutirea de impozit pe locuinta si masina si pentru cei care au in intretinere copii cu dizabilitati.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: giorgicabalan , utilizator 17:38, 31 Ianuarie 2016
Conform modificarilor aduse la Codul fiscal,
clădirile deținute în proprietate sunt scutite atât persoanele, cât și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat sau a celor cu gradul I de invaliditate, scutire ce se aplică și în cazul proprietății de teren.
Codul Fiscal prevede facilitati si în ceea ce priveste impozitul aferent mijloace de transport aflate in proprietate, scutirea platii de impozit, doar a unui singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 193/2015 babanovac babanovac Buna seara tuturor! Sunt persoana cu handicap accentuat, posesor de autoturism (ma transporta altcineva) si Legea 193/2015, mi-e foarte clar ca ma scuteste ... (vezi toată discuția)
Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)