avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minori

dintr-o relatie de concubinaj au rezultat doi copii , aceasta relatie s-a stricat si copii au ramas la mama , cand isi aduce aminte ii mai viziteaza si tata-l si ii mai ajuta si cu bani , ca sa fie totul legal, mama poate sa-l actioneze in judecata pentru pensie de intretinere ? cat costa taxa de timbru ? aceasta situatie privind pensia alimentara se poate rezolva si la notar?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:49, 25 Ianuarie 2016
Da , poate sa-l actioneze in instanta .Pt cererea de acordare a pensiei de intretinere pt copii taxa judiciara de timbru este de 20 lei conf /Art. 15, OUG 80/2013
La notar nu e posibil.
Daca pana acum nu s-a pronuntat instanta va trebui sa introduceti o actiune prin care domiciliul minorilor sa fie stabilit la mama, sa fie exercitata autoritatea parinteasca si tatal sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere potrivit veniturilor obtinute de acesta.

Solutionarea situatiei este in competenta judecatoriei, nu la notar.
Va trebui introdusa in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorilor la mama, obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere si exercitarea autoritatii parintesti in comun. Taxa de timbru este in valoare de 20 lei/capat de cerere.
Locuinta copiilor e la dvs, exercitati în comun oricum autoritatea părintească, asa ca puteți cere doar pensie și restul când veți avea nevoie ca momentan nu aveți.

Alte discuții în legătură

Obtinere pensie alimentara nestiutorintoate nestiutorintoate buna seara, care sunt pasii pt a solicita pensie alimentara copil minor . nu am fost casatoriti niciodata, dar am convenit ca minorul sa ramana la mine. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kaky_caki kaky_caki Buna ziua! M-am separat de sotul meu din 2013 cand am pierdut apartamentul in care locuiam impreuna. De atunci ne-am separat, copilul ramanand cu mine. Daca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Severinada Severinada Buna ziua. Daca ma stabilesc definitiv in strainatate, impreuna cu copilul, care este in custodia mea, tatal ii mai plateste pensia alimentara ? Multumesc. (vezi toată discuția)