Buna ziua. Stiu ca s-a discutat in multe postari acest subiect, dar pentru domeniul meu de activitate nu stiu exact care sunt reglementarile.
Domeniu de activitate 9001 si 9002 (atentie nu intra la profesii libere)
Se impaca evenimente, majoritatea cu persoane fizice neautorizate. Se face contract de prestari servicii, fara avans in general. Ce-i tai omului la sfarsitul evenimentului?!
Pentru ca am vazut ca nu raspunde nimeni, am trimis o cerere pe site-ul ministerului de finante pentru a ma lamuri.
In concluzie, cu un raspuns oficial,
1. Cei care au PFA sau orice alta forma juridica, cu codurile CAEN 9001 si 9002, sunt OBLIGATI sa elibereze bon fiscal catre beneficiarul serviciului prestat. La cererea acestuia, deasemenea, trebuie eliberata factura (catre beneficiari care sunt nevoiti sa inregistreze respectivii bani platiti in contabilitate, deci persoane juridicce).
2. Pentru colegii de trupa/formatie este necesar un Registru de zilieri, care se procura cu o cerere catre ITM, in care se inregistreaza CNP-ul, Numele si prenumele, numarul de ore lucrate de catre persoana, suma impozabila, precum si data in care se desfasoara evenimentul pentru care il platesti. Pentru aceasta valoare din cate am inteles se plateste si CAS.
Zilier la pfa
ela_popa
As vrea sa va intreb daca o PFA poate sa solicite ([i]pentru ca activitatea sa fie una legala)[/i] unui zilier prestarea unor servicii culturale, cu caracter ... (vezi toată discuția)