avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA prestari servicii muzicale. Chitanta sau BF?!
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA prestari servicii muzicale. Chitanta sau BF?!

Buna ziua. Stiu ca s-a discutat in multe postari acest subiect, dar pentru domeniul meu de activitate nu stiu exact care sunt reglementarile.
Domeniu de activitate 9001 si 9002 (atentie nu intra la profesii libere)

Se impaca evenimente, majoritatea cu persoane fizice neautorizate. Se face contract de prestari servicii, fara avans in general. Ce-i tai omului la sfarsitul evenimentului?!
Cel mai recent răspuns: valimaties , utilizator 19:23, 7 Februarie 2016
Pentru ca am vazut ca nu raspunde nimeni, am trimis o cerere pe site-ul ministerului de finante pentru a ma lamuri.
In concluzie, cu un raspuns oficial,

1. Cei care au PFA sau orice alta forma juridica, cu codurile CAEN 9001 si 9002, sunt OBLIGATI sa elibereze bon fiscal catre beneficiarul serviciului prestat. La cererea acestuia, deasemenea, trebuie eliberata factura (catre beneficiari care sunt nevoiti sa inregistreze respectivii bani platiti in contabilitate, deci persoane juridicce).

2. Pentru colegii de trupa/formatie este necesar un Registru de zilieri, care se procura cu o cerere catre ITM, in care se inregistreaza CNP-ul, Numele si prenumele, numarul de ore lucrate de catre persoana, suma impozabila, precum si data in care se desfasoara evenimentul pentru care il platesti. Pentru aceasta valoare din cate am inteles se plateste si CAS.


Va salut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilier la pfa ela_popa ela_popa As vrea sa va intreb daca o PFA poate sa solicite ([i]pentru ca activitatea sa fie una legala)[/i] unui zilier prestarea unor servicii culturale, cu caracter ... (vezi toată discuția)
Angajare zilieri Alexandru Deac Alexandru Deac Buna ziua, am un restaurant si as vrea sa angajez zilieri in anumite zile. Imi puteti spune va rog toti pasii pe care trebuie sa ii parcurg? Multumesc (vezi toată discuția)
Folosire zilier aivilale aivilale Buna ziua, Pentru codul caen 3832 pot folosi zilieri sa prelucreze fier vechi prin debitare cu aparat de taiat? (vezi toată discuția)