avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ca mama as dori custodia si temporara a copiilor minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ca mama as dori custodia si temporara a copiilor minori

buna ziua as vrea sa va pun o intrebare eu sunt intrun concubinaj din acesta rezulta 2 copii insa concubinul meu are probleme cu legea in romiinia este condamnat la inchisoare pt.2 ani pt.infractiune la regimul circulatiei noi suntem in italia el a fost dat prin interpol si a fost prins aici si procesat pt. extradarea in romiinia insa statul italian nu la extradat ,anul trecut eu am fost la consulatul din torino si am facut foaie de calatorie pt.copii si am reusit sa ii duc in romiinia dar nu pot sa le fac pasapoartele pt.asta as vrea sa intentez un proces de custodie a copiilor eu lucrind in italia ce acte imi trebuie sau ce trebuie sa fac.va multumesc
Cel mai recent răspuns: cabriniroso , utilizator 16:52, 26 Ianuarie 2016
Unde e domiciliul copiilor?
certificatele de nastere sunt facute pe adresa mea din romiiniadomiciliu il are aici in italia in romania
am facut doar certificatele pe adresa mea ca mama
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Nu prea inteleg, contactati un avocat. Verificati competentam, depinde de scoala/gradinita copiilor, poate incepeti o ordonanta, nu stiu daca va incadrati. Ar trebui vorbit si cu un avocat italian.
Potrivit Regulamentul 2201 competenta apartine tarii unde se afla minorii. Exista si derogari speciale, in functie de cetatenie, insa cel mai bine ar fi sa va adresati instantelor din Italia pentru a stabili in cazul in care nu exista o hotarare pana acum domiciliul copiilor, custodia comuna sau exclusiva cum doriti dvs ,alte aspecte juridice
Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.

Asadar, in situatia in care cauza comporta urgenta, va puteti adresa instantei de judecata, pe calea ordonantei presedintiala, pentru a fi exercitata autoritatea parinteasca de catre dumneavoastra si pentru a fi stabilita locuinta copilului minor la dumneavoastra.

Solicitati instantei de judecata ( in situatia in care autoritatea parinteasca nu va fi exercitata de catre dumneavoastra ) pronuntarea unei hotarari care sa suplineasca acordul de vointa al mamei, pentru parasirea tarii, si ,in cazul in care este necesar, si pentru eliberarea pasaportului individual pentru minor.( daca este deja eliberat, se impune predarea acestuia, catre dumneavoastra).

Raportat la principiul preeminentei interesului superior al copilului, instanta de judecata poate dispune masurile legate de cresterea si de educarea copilului minor , pe cale de ordonanta presedintiala.

Pe cale dreptul comun poate fi solutionat un alt proces, cu acelasi obiect, hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiala neavand autoritate de lucru juudecat cu privire la un asemenea proces.


Ordonanta presedintiala este solutionata , de regula , cu citarea partilor.

Sentinta judecatoreasca este atacabila este executorie de drept, atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare ( daca hotararea a fost luata nefiind citate partile ) sau de la pronuntare ( fiind legal citate partile ).

Actiunea poate fi depusa si pe calea dreptului comun.


Succes.

Alte discuții în legătură

Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? suplinire acord iesire din tara cristianliviu1974 cristianliviu1974 in situatia in care hotararea este definitiva si irevocabila, pe hotarare scrie autoritatea parintesca in priviinta minorului se va exercita,in comun,de ambii ... (vezi toată discuția)