avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit autoturism

Daca autoturismul este radiat incepand cu data de 19.01.2016,ma poate obliga cineva din administratia locala sa platesc impozitul autoturismului pana la sfarsitul anului 2016 daca acesta nu mai exista?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:39, 6 Februarie 2016
Din evidenta fiscala este scazut?
Daca este radiat din evidentele fiscale nu are cum sa va oblige la plata impozitului pana la sfarsitul anului 2016, in cel mai rau caz pentru luna ianuarie 2016 da, se poate solicita plata impozitului.
Daca bunul mobil este radiat de pe rolul dv fiscal,pe cale de consecinta nu mai exista bunul pentru care sa se solicite taxe/impozite
COD FISCAL

ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
......
(4) În cazul radierii din circulaţie a unui mijloc de transport, proprietarul are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal în a cărui rază teritorială de competenţă îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data radierii, şi încetează să datoreze impozitul începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.
Adica, mai pe romaneste, daca ati vandut masina dupa 31 decembrie 2015, sunteti bun de plata tot impozitul pentru anul 2016, conform noului cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 471 cod fiscal. sistem nou de calcul al impozitului auto? pop sorin pop sorin ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de ... (vezi toată discuția)
Returnare taxe si impozite locale dtigau dtigau Acum doua saptamani am radiat doua vehicule din evidenta financiara a administratiei publice locale. Pentru ambele vehicule am platit in luna ianuarie 2016 ... (vezi toată discuția)
Impozit masina luciaemilia luciaemilia am vandut masina in 20.12 2015 masina,si radierea s-a facut in 19.01.2016,mai trebuie sa platesc impozit si eu pe anul 2016 (vezi toată discuția)