avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Scoaterea din spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Scoaterea din spatiu

Buna ziua,

Acum câțiva ani am decis sa ii fac buletinul prietenului meu care locuia la mine, nu am dat o declarație sau ceva de genul la politie, pur si simplu am venit cu actele la politie si i-am făcut buletinul. Tin sa precizez ca nu este trecut in contractul imobilului. La politie eu nu am prezentat niciun act de identitate sau ceva, a fost prezentat doar contractul apartamentului certificatul lui de naștere si vechiul buletin. Din motive personale as vrea sa nu mai figureze cu buletinul la adresa mea, ce as pute sa fac?

Am uitat sa menționez ca nu mai locuiește aici de mai bine de 2 ani

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
Renata30, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaculipici , utilizator 19:58, 24 Decembrie 2019
Acordul dat de proprietarul spatiului se poate revoca ,fiind suficient sa se faca de catre proprietarul imobilului o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la politie, persoana in cauza se a afla in ilegalitate.
Doamna ynocentta, ma ia capul cand citesc de declaratia aia notariala. Nu mai tin minte de cate ori v-am rugat sa nu mai pomeniti de ea ca solutie pentru anularea domiciliului unei persoane.
Consimtamantul pentru primire in spatiu nu se poate revoca la notar.
In plus, nu politia se ocupa de evidenta persoanelor ci primariile prin serviciul de specialitate.
Va rog eu frumos, frumos, cat pot de frumos, NU MAI TRIMITETI OAMENII LA NOTAR PENTRU DECLARATII INUTILE!

Renata30, nu puteti ''sa-l scoateti din spatiu'' decat cu actiune in instanta. Costa mult, dureaza mult si nu are sens pentru ca nu va afecteaza cu nimic. Plus ca la un moment dat va expira, deci problema se va rezolva de la sine.
Puteti sa faceti o hartie catre Evidenta persoanelor prin care sa anuntati ca nu mai locuieste la adresa dvs. insa asta nu va avea nicio urmare in sensul dorit de dvs. Pur si simplu vor lua la cunostinta. Plus ca daca acolo unde sta acum are viza de resedinta omul e in legalitate, plus ca poate si-a schimbat CI... nu va bateti capul cu asta.
Buna ziua,
Nu si-a schimbat CI sunt sigura, nu are cum, de expirat nu încă. Este o persoana destul de periculoasa, si de aceea vroiam sa il scot, sa intamplat sa imi apara la usa far motiv, si daca afla ca are dreptul sa stea la mine si eu nu am ce sa ii fac va profita numai ca sa imi faca rau. Nu stiu daca intelegeti situatia. Daca sti ca e o persoana ok NU IMI BATEAM CAPUL. Dar pt siguranta mea as fi vrut sa fac ceva. Multumesc pentru raspuns :)
Nu va faceti probleme, nu are dreptul sa va intre in casa doar pe baza cartii de identitate. Practic nu mai locuieste acolo, nu are niciun obiect personal in casa dvs., nu poate spune ca ii interziceti accesul in locuinta.
Daca vrea vreodata asta sunati la 112.
Pentr-o situatie similara intreb si eu aici. Eu am pe cineva in spatiu cu viza de flotant. E inca valabila viza, dar vreau anularea ei. Persoana e destul de controversata, are dosare penale. Nu vreau sa ma trezesc cu politia la usa. Mai ales ca acolo unde e flotantul locuiesc parintii mei. Mentionez ca persoana respectiva nu locuieste deloc acolo, a avut nevoie de flotant, pt inscrierea copilului la scoala. Nu vreau sa stau cu stres un an intreg.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
IOANABONDICI, utilizator

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu cu viza de flotant /anulare luare in spatiu lucianbenu lucianbenu as dori sa stiu cum pot sa anulez o luare in spatiu fara contract de inchiriere a unei rude care nu are drept de propietate asupra imobilului iar adoua ... (vezi toată discuția)
Scoatere din spatiu Richiu Richiu Buna ziua Vreau sa scot din spatiu, (unde sunt unic proprietar) o persoana care NU mai locuieste cu mine. Luarea in spatiu s-a facut la evidenta ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)