avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... M-am debransat de la caldura si sunt obligat in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

M-am debransat de la caldura si sunt obligat in continuare sa platesc catre Veolia(fosta Dalkia) o cota parte la caldura.

M-am debransat de la caldura si sunt obligat in continuare sa platesc catre Veolia(fosta Dalkia) o cota parte la caldura care, luna Decembrie a ajuns la 75 lei. Mentionez ca in luna Decembrie nu a locuit nimeni in apartament si au fost trecute 0 persoane la intretinere. Mai mentionez si ca am instalata centrala termica care a fost lasata continuu sa mearga la treapa 1 pentru a nu ingheta tevile in casa. Acum cand s-a afisat intretinerea am vazut ca am ~130 de lei din care ~75 lei la caldura si m-am mirat deoarece stiu ca sunt debransat. Am fost la asociatie si mi-au zis ca si pe ei ii obliga sa ne adauge acea suma la intretinere si ca ei nu au ce face si ca daca nu-mi convine sa ii dau in judecata! Ce ma sfatuiti sa fac? Este legal sa ma puna sa platesc o firma privata cu care nu am niciun contract? Este legal sa-mi incorporeze suma de plata catre acea firma, in suma de plata la intretinere? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: popicu13 , utilizator 21:42, 2 Iunie 2019
Este legal sa platiti caldura pe spatiile comune, precum si pentru tevile verticale care va trec prin apartament, tevi care fac parte din proprietatea comuna.
Suma este decenta.

Caldura livrata intr-o cladire se imparte pe trei categorii:
- spatii comune (tot ce nu este apartament);
- tevi verticale - din apartament;
- calorifere.
Dv. v-ati deconectat de la instalatia blocului numai de la caldura folosita in calorifere. De rest beneficiati la fel ca si vecinii dv., fie ca sunt conectati, fie deconectati.
Pai este un tronson, adica toate apartamentele cu 3 camere care este debransat total, adica toti au centrala termica si au oprit caldura de la subsol si ei nu mai platesc deloc acea cota parte.
Cand am intrebat de ce, mi s-a spus ca au toti centrala si caldura pe acel tronson este oprita. De exemplu eu am voie sa tai acele tevi care trec pe la mine prin casa? Sau sa-mi plateasca chirie si ei pe timpul verii, ca eu nu am nevoie deloc de caldura lor iarna si nici de tevi prin casa. atata timp cat m-am debransat nu mai am nevoie de ei deloc.
PS: Cota aceea parte pentru fiecare apartament nu este la fel la toate apartamentele fie ele cu una sau 2 camere. Ma refer ca nu toate apartamentele cu 2 camere platesc la fel, pe cand nici toate apartamentele cu o camera nu platesc la fel intre ele.

1-Chiar daca proprietarii au inteles sa isi imbunatateasca confortul in proprietate si au renuntat la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic ,le revine obligatia sa achite lunar c/v parti comune
2-Numai asociatia de proprietari,prin reprezentantii legali ,pot decide dezafectarea partii comune de instalatii

Nu aveti voie sa taiati acele tevi care sunt tevi comune, in proprietatea comuna a tuturor proprietarilor, decat cu avizul asociatiei de proprietari si daca este tehnic posibil fara sa afecteza alti proprietari.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari prevede:
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Chirie nu puteti cere deoarece aceasta pretentie nu ati emis-o la cumpararea apartamentului.
E ca si cum ati cere chirie vecinilor care trec prin fata usii dv. si va calca cota-parte indiviza de hol.
Pai nu inteleg nimic ! Se spune ca intreg tronsonul . Atunci domnul care vrea sa ceara chirie unde se afla ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)