avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Asociatie nonprofit cu personalitate juridica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Asociatie nonprofit cu personalitate juridica

Cine poate conduce contabilitatea unei asociatii nonprofit cu personalitate juridica, fara activitati economice?
Care sunt situatiile financiare care se depun pentru anul 2015?
Daca asociatia poate incheia conventie civila cu o persoana fizica cu studii superioare pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare?
Asociatia nu are salariati si realizeaza venituri doar din cotizatiile membrilor.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:12, 26 Ianuarie 2016
La un ong va trebuie obligatoriu colaborarea cu un contabil autorizat membru ceccar doar pentru intocmirea si semnarea bilantului anual care se depune la finante. Pentru asta veti semna un contract de prestari servicii contabile cu contabilul respectiv pentru cele cateva ore cat ii trebuie sa faca aceasta treaba, ii dati balanta la 31 decembrie si el va da materialul listat si cd-ul de depus la finante. la ghiseu Tot el va va pune la dispozitie modelul de contract pe care reprezentantul ong il va semna cu el si el va va da si factura si chitanta pe baza carora veti plati serviciile lui.
Pe langa balanta ii veti mai da raportul presedintelui ong-ului catre adunarea generala in care veti include si un raport narativ si financiar al anului fiscal respectiv.
Apoi bilantul va trebui votat si in adunarea generala a ong.ului (procesul verbal al adunarii generale in care se dezbate si se voteaza bilantul se depune si el la finante alaturi de bilant) si , daca ong-ul are mai mult de 15 membrii cu drepturi depline, va mai trebui sa votati in adunarea generala convocata inaintea depunerii bilantului, si raportul cenzorului a carui copie se ataseaza la materialele care se depun la finante odata cu bilantul.
Contabilitatea primara din timpul anului poate fi tinuta si de o alta persoana, membru al ong-ului, daca se pricpe iar celelalte materiale si declaratii care mai trebuie depuse se semneaza de catre reprezentantul legal al ong.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant contabil ong elis2014 elis2014 Am un ONG care nu are contabil angajat, nici activitate nu are. Dar are cenzor numit prin statut. Este suficient daca semnaza cenzorul si administratorul ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare ong RamFinancial RamFinancial buna ziua, am urmatoarea nelamurire: un ONG (Asociatie) din 2015 constituit din 3 membrii (presedinte,vicepresedinte si secretar) poate depune situatiile ... (vezi toată discuția)
Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)