avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... TAXE SI CONTRIBUTII PFI (persoana fizica independenta)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

TAXE SI CONTRIBUTII PFI (persoana fizica independenta)

Sunt agent de asigurari cu contract de mandat(primesc comision).Conform noului COD FISCAL,incepand din acest an tebuie sa ma transform in PFI(asa m-am hotarat) si sa ma inregistrez la ANAF pentru a obtine un CIF.Trebuie sa depun o declaratie privind venitul estimat(220-care nu stiu cat va fi) si declaratia de inregistrare fiscala (070).Nu stiu mai departe cum voi achita sau cum imi vor fi retinute taxele privind IMPOZITUL,CAS si CASS.Pana in luna decembrie 2015 aceste taxe mi-au fost retinute si platite de catre societatea de asigurari cu care am contract.Fiind vorba de un estimat cum se vor calcula si achita aceste taxe pentru a nu exista intreruperi?Nu am gasit nicaieri lamuriri concrete pentru PFI si fac apel la dumnevoastra pentru un raspuns competent,cat mai urgent.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
rclean, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:30, 26 Ianuarie 2016
De la 1 ianuarie 2016 trebui sa va autorizati ca pfa si apoi sa lucrati in continuare cu firma de asigurari pe baza de contract de agent/mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati RADIOANA RADIOANA MA NUMESC RAD IOANA, AM INTRAT INTR-UN SISTEM MLM SI ACUM IAU BONUS DE LA PERSOANELE INSCRISE DE MINE! ACEST BONUS IL PRIMESC PRIN MANDAT POSTAL! VREAU SA ... (vezi toată discuția)
Comert pe persoana fizica dhaneeey dhaneeey Intentionez sa cumpar diverse articole pe care sa le vand ulterior la un pret mai mare pe diverse site-uri de anunturi. Am gasit pe site-ul Anaf urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa ondalin ondalin Dupa infiintare pfa pentru lectii de actorie, cum procedez cu taxele si impozitele pentru astfel de activitate, de lectii de actorie. multumesc. (vezi toată discuția)