avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladiri

Conditii initiale ale problemei :
Pentru protejarea utilajelor agricole ,firma a montat un hangar demontabil si a construit o magazie din lemn. Terenul este extravilan si nu dispune de utilitati.
Punerea in functiune s -a facut la 31.12.2009.
Firma a prezentat primele declaratii privind impunerea la 21.12.2015
Prima evaluare s -a facut la 31.12.2015.

Intrebari :
-Poate firma beneficia de o cota de impunere mai mica de 1.5% ?
-Avand in vedere prescriptia de 5 ani , poate primaria sa oblige firma la plata retroactiva a impozitului pe 6 ani ?
-Impunerea majorata este de 10,20 sau 30% ? Pe ce perioada se aplica ? (Constructiile nu au fost reevaluate pana la 31.12.2015)

cu multumiri,
mariax2014

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie casuta de gradina Catalin Stoica Catalin Stoica Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a \"pune\" o casuta de gradina pe un teren? ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze in apartamente sode sode Va aduc in atentia Dvs.urmatoarea situatie. Acum 9 ani In urma desfiintarii centralei termice din cartierul unde locuiesc am montat o centrala termica proprie ... (vezi toată discuția)
Temei legal - pentru autorizare construire coloana gaz in scara de bloc BURLACU52 BURLACU52 Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul ... (vezi toată discuția)