avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... TEMEI LEGAL - PENTRU AUTORIZARE CONSTRUIRE COLOANA GAZ ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

TEMEI LEGAL - PENTRU AUTORIZARE CONSTRUIRE COLOANA GAZ IN SCARA DE BLOC

Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul de distributie,firma de distributie a obtinut autorizatia de construire bransament de gaze naturale, s-a executat bransamentul ,coloana de pe casa scarii s-a executat cu o firma autorizata cu proiect avizat,acum primaria ne someaza cu amenda ca sa obtinem autorizatie de construire si pentru instalatia de utilizare -coloana de gaze de pe casa scarii si in apartamente .este corect? Este legal?
Cel mai recent răspuns: Silvia29 , utilizator 14:32, 9 Mai 2019
coloana de pe casa scarii s-a executat cu o firma autorizata cu proiect avizat,

Cine a avizat proiectul coloanei de pe casa scarii ?
Autorizatia de constructie de la primarie se obtine de catre beneficiarul lucrarii (in speta asociatia de locatari) prin proiectantul lucrarii de gaze. La cererea de autorizare se anexeaza proiectul de gaze pentru coloana de distributie si pentru consumatori.
Din mesajul dvs. reiese ca asociatia de proprietari a obtinut numai avizul din partea firmei de distributie gaze.
Puteti avea probleme si din partea inspectoratului de stat in ctii. pentru ca nu ati obtinut de avizul pentru executie lucrari, aviz care sa da in baza autorizatiei de ctie emisa de primarie.
Gasiti aici lucrari care se pot efectua fara autorizatie de ctie, de la primarie: www.avocatnet.ro/articol_375...
Montajul instalatiei de gaze nu face parte din aceste lucrari de ctii.
VA ROG SA EXPUNETI - ARTICOLUL SI LEGEA CARE IMPUNE AUTORIZAREA DE CATRE PRIMARIE (SERVICIUL ABILITAT) A MONTARII COLOANEI DE ALIMENTARE CU GAZE A APARTAMENTELOR PROPIETATE PRIVATA DIN BLOCUL IN CARE LOCUIESC.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
BURLACU52, utilizator
Gasiti Legea nr.50/ 1991 aici: [ link extern ]
Articolul 1
(1) Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare, emisa in conditiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren si/sau constructii - identificat prin numar cadastral, in cazul in care legea nu dispune altfel.
(2) Constructiile civile, industriale, inclusiv cele pentru sustinerea instalatiilor si utilajelor tehnologice, agricole sau de orice alta natura se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, emisa in conditiile prezentei legi, si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor.
Daca veti studia cu atentie legea va veti lamuri pe deplin.
Acum 16 ani, cand s-au bagat gazele in cele din urmă si in Constanta, s-a tras teava de gaze si pe scara blocului si apoi in apartamentele de pe scara. La momentul respectiv s-a intocmit dosar cu tot ce s-a solicitat de la distribuitorul de gaze, teava s-a montat de catre o firma autorizata, cu alte cuvinte s-a facut tot ce trebuia. Acum, dupa 16 ani, vine primaria si amendeaza asociatia de proprietari, fiindca n-are autorizatie de construire pentru acea teava. Este normal sa se intample acest lucru dupa 16 ani? Nu intervine prescriptia extinctiva?

Alte discuții în legătură

Este necesara obtinerea autorizatiei de construire pentru instalatia de utilizare (coloana de gaze )de pe casa scarii? mioara_gheorghe mioara_gheorghe Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de racord gaze pe apartament stela chelner stela chelner Buna ziua Asociatia de proprietari a primit somatie pentru a prezenta autorizatie de racord pentru fiecare apartament care are instalatie de gaze. Exista ... (vezi toată discuția)
Anveloparea facuta de mine este acum desfacuta marilenarotaru1968 marilenarotaru1968 Va rog sa-mi spuneti daca ma pot retrag din asociatia se locatari deoarece nu doresc sa se intervina asupra amenajarilor facute de mine prin forte proprii. ... (vezi toată discuția)