avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anveloparea facuta de mine este acum desfacuta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anveloparea facuta de mine este acum desfacuta

Va rog sa-mi spuneti daca ma pot retrag din asociatia se locatari deoarece nu doresc sa se intervina asupra amenajarilor facute de mine prin forte proprii. Mentionez ca locuiesc la bloc, intr-un ap de 2 cam la et 4 din 4, si in urma cu 4 ani am izolat exterior cu celuloza de 5cm, am vopsit in culoarea blocului , am pus deasupra acoperis nu mai inalt de 1m, cu materoale de caliate. Investitia a fost exclusiv din venituri proprii vecinii mei neavand nicio participare. Anul trecut s-a pus problema infiintarii asociatiei de locatari pentru obtinerea unui proiect de anvelopare a blocului. Am fost de acord cu acest lucru, cu conditia sa nu se intervina asupra investitiei mele. Dupa ce au primit acceptul meu, sunt amenintata ca tot ce am facut eu va fi scos si vor fi facute amenajarile din proiect, ca urmare eu voi plati scoaterea celulozei si a acoperisului si aplicarea de celuloza noua, de 10cm extrudata si izolarea exterioara a plafonului cu straturi... Acest lucru ma deranjeaza foarte tare! Va rog sa ma indrumati ce este de facut!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:00, 5 Aprilie 2014
Din pacate pentru dv., blocul trebuie anvelopat in intregime dupa acelasi proiect.
Probabil v-ati dat acordul pentru infiintarea asociatiei de proprietari, nu de locatari, dar conditia pe care ati pus-o nu avea nicio relevanta. Si cu si fara conditia pusa de dv,, si cu si fara acordul dv. asociatia tot se infiinta.

Acum trebuie sa intelegeti ca fatada, dar si terasa este proprietate comuna. Dv. ati facut lucrari pe aceasta proprietate comuna fara acordul celorlalti proprietari. Foarte bine ca nu v-a deranjat nimeni pana acum si ca ei au inteles ca aceste lucrari va erau de folos, dar principial trebuie sa stiti ca orice asemenea lucrare comporta riscuri, ca in cazul de fata - sa va fie desfacuta -, dar si ca pe proprietatea comuna se fac interventii numai cu acordul asociatiei de proprietari.
Daca amenajerile facute de dvs. cu fonduri proprii au fost facute in baza unui proiect de executie, cu autorizatie de ctii. de la primarie si cu avizul inspectoratul teritorial de stat in ctii., puteti avea castig de cauza in instanta de judecata, in conditiile in care proiectul actual de anvelopare a blocului, ar fi trebuit sa tina cont de modernizarile facute de dvs. anterior.
@gigipopa
Atat primaria cat si ISC nu acorda autorizatie individuala pentru modernizare hidroizolatie in regie proprie la parte comuna condominiu



ynocentta va inselati.
Legea nr.50/ 1991 cu modificarile si completarile ulterioare, privind activitatea in ctii. nu permite practic niciun fel de modernizari, reparatii, modificari, etc. fara cele doua documente.
-art.3 Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
a) lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor prevazute la art. 11;
-art.11 al.(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestorasi materialele din care sunt executate;
-ANEXA Nr. 2 DEFINIREA unor termeni de specialitate utilizati in cuprinsul legii.
Lucrari de modificare
Lucrari de interventii asupra elementelor constructive, structurale si/sau nestructurale, avand ca efect modificarea (totala sau in parte) a acestora, privind:
- modificarea planimetriei interioare sau exterioare;
- modificarea volumetriei.
In toate cazurile este necesara emiterea unei autorizatii de construire, cu respectarea prevederilor legale privind calitatea in constructii pentru care legea prevede emiterea autorizatiei de construire.
Daca cititi cu atentie, mesajul utilizatorului veti observa ca mentioneaza: \".... am pus deasupra acoperis nu mai inalt de 1m, .. \", deci a facut o modificare a ctiei. initiale.
Fara cele doua documente, lucrarile de ctii. erau ilegale. Altfel zis, se faceau pe raspunderea celui care le-a platit si a celui care le-a executat.
Ca pentru obtinerea autorizatiei de la primarie, era necesar avizul asociatiei de locatari este alta discutie.
Conform mentiunilor utilizatorului, nu exista asociatie de locatari la vremea efectuarii lucrarilor de ctii., motiv pentru ca acest aviz sa nu fie cerut de catre primarie, pentru emitarea autorizatiei de ctie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)
Acoperis realizat in regie proprie cazut peste masini, plata daune bunea24 bunea24 in urma cu ceva timp ,parte din acoperisul blocului unde locuiesc a fost luat de vânt si s-a prabusit pe 8 masini parcate , acoperisul este facut de mai bine ... (vezi toată discuția)
Cazan pe combustibil solid la bloc Martinet Martinet Buna ziua. Am nevoie de autorizatie de la primarie sau pompieri pentru functionarea cazanului de lemne? La un bloc de 3 etaje sub balcoanele (deschise) de ... (vezi toată discuția)