avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces in podul blocului prin apartamentul personal.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces in podul blocului prin apartamentul personal.

Buna ziua,
Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu infiltratiile repetate, au realizat o sarpanta pe 2/3 din acoperisul blocului, adica suprafata apartamentelor lor. Mentionez ca niciodata, de la constructia blocului incoace (~30 de ani), nici unul dintre vecinii de la etajele inferioare nu a contribuit la reparatiile acoperisului. In perioada respectiva, familia mea nu avea puterea financiara sa faca acelasi lucru, deci acoperisul pe partea mea a ramas fara sarpanta, fiind carpit pe alocuri periodic.
Proiectul de sarpanta a fost conceput sa acopere toata suprafata blocului, dar aceasta a ramas realizata doar pe suprafata celor 2 vecini. In momentul respectiv, vecinii de la celelalte etaje au renuntat la cota parte din acoperis, iar cei doi de la ultimul etaj au demarat lucrarile (cel putin asa pretind).
Accesul pe bloc se face prin casa scarii, cu ajutorul unei scari metalice.
In momentul de fata (dupa aprox 10 ani), as dori sa continui proiectul initial si sa construiesc sarpanta si peste suprafata apartamentului meu, pe care as dori sa o izolez la interior si in cele din urma sa o folosesc ca parte din apartament.
*Intrebarea* este: pot sparge acoperisul (meu) pentru a avea acces in acest pod direct din apartament?
Daca da, sau nu, cum as putea face sa realizez acest lucru?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Ammoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ammoc , utilizator 21:28, 15 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de un proiect de ctii. pentru spartura si de actualizarea vechiului proiect pentru acoperis, intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului puteti solicita autorizatie de ctie. de la primarie.
Aveti nevoie de acceptul vecinilor si al asociatiei de locatari.
Inceperea lucrarilor (numai cu o firma autoirzata) se anunta la inspectoratul de stat in ctii, Lucrarile trebuie supravegheate de un diriginte de santier pe care il platiti separat.
In mod normal, la plata modificarii acoperisului trebuie sa participe toti locatarii de pe tronson.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial este obligatoriu sa obtineti acordul asociatiei de proprietari
terasa este parte comuna care nu poate fi exclusiv utilizata de catre proprietari decat cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari si prin incheierea de contract de inchiriere
Problema cu realizarea unei cai de acces suplimentare numai un proiectant poate sa va comunice daca poate sau nu sa se materializeze
Este problema delicata cu accesul in pod ,este necesara expertiza tehnica
Totodata daca dv intentionati ca spatiul din pod sa il utilizati exclusiv,motiv pentru care intentionati de fapt executarea sarpantei,exista posibilitatea ca restul proprietarilor sa ridice pretentii-daca este pod este parte comuna participa toti proprietarii
Daca podul insa va fi utilizat strict de catre dv....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nevoie de expertiza tehnica. Proiectantul de ctii. prin calcul de rezistenta inclus in proiect se poate pronunta asupra posibilitatii/ conditiilor in care se poate face accesul din apartamentul situat la ultimul etaj.
multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Deci trebuie un nou proiect de constructie pt actualizarea celui vechi, apoi autorizatie pentru acest nou proiect. Si apoi din nou acceptul tuturor vecinilor si asociatiei ca sunt de acord cu proiectul..
Iar in principiu daca doresc sa folosesc exclusiv podul, trebuie sa iau semnatura de la toti locatarii cum ca renunta la cota parte?
dar daca vecinii reununta la cota parte a acoperisului, mai am nevoie de aprobarea lor pt executarea proiectului?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Mansardare pod bloc Ing3ras86 Ing3ras86 Buna ziua Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Acoperisul acestui bloc dispune de un pod. Accesul la pod se face printr-o usa din scara ... (vezi toată discuția)
A reparat acoperisul si s-a ales cu podul ( bun comun) AleSSyaa AleSSyaa Buna ziua…am si eu o nelamurire… Stau intr-un bloc cu 4 etaje… si de multi aniu ma folosesc de podul de pe etajul meu (4) impreuna cu inca ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)