avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A reparat acoperisul si s-a ales cu podul ( bun comun)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A reparat acoperisul si s-a ales cu podul ( bun comun)

Buna ziua…am si eu o nelamurire… Stau intr-un bloc cu 4 etaje… si de multi aniu ma folosesc de podul de pe etajul meu (4) impreuna cu inca 2 vecini de la etajul 3…de mentionat ca si alti vecini au mai avut acees….pentru a-si depozita fel de fel de lucruri. Dar in urma cu 1 luna…. Vecinii de la etajul 3, deasupra carorra este podul s-au hotarat sa renoveze acoperisul de pe tronsonul lor… Bine,bine… au fost la vecini…si bineinteles ca marea majoritate au refuzat deoarece ei nu au treaba cu acoperisul… Noi am acceptat desi nu avem o situatie materiala tocmai buna…Dar degeaba…. Dupa vreo cateva zile au venit cu o noua lista in care mentionau ca suporta ei doi cheltuielile in schimbul podului….Este normal ce au facut?? Si ink un lucru , se gandesc chiar sa sparga la mine pe etaj sis a mai faca o noua usa de acces in pod… ceea ce mi se pare total illegal…. Bineinteles ca eu si cu vecina mea nu am fost de accord si nu am semnat… Totusi, pana la urma au reparat acoperisul si evident ca eu nu mai am acces in pod… Am fost la administrator si l-am pus in tema… cu idea pe care o avea vecinu de a construi o noua usa… si l-am intrebat daca are autorizatie… El a ridicat din umeri… Am fost la Primarie, Era Locuinta si mi-au spus ca ei nu au eliberat nici o autorizatie… Si ca nu au voie sa ne interzica accesul in pod chiar dak au facut acoperisul… Cheltuielile trebuie suportate de toti locatarii, dar se pare ca pe ei nu ii intereseaza… Ce sa mai fac ca sa am acces in pod din nou? Si inca un lucru : interesant administrator avem, pe langa faptul ca platim femeia de service pe nr de personae, mai nou a marit si salariul femeii de servici si pe al lui fara sa anunte…. La femeia de servici se plateste 2 lei de pers… adik ajunge cam la 100lei pe scara cu 18 apartamente… spre deosebire de celelalte blocuri care platesc pana in 50lei pe scara… dar bineinteles ca platesc pe cota parte dupa cum prevede legea… si macar de si-ar face treaba… Cel putin la noi, la ultimul etaj, nu stiu dak ajunge 1 data pe luna… Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:44, 31 August 2010
Parca ati fi o mitraliera! :)
- podul ca si acoperisul sunt parti ale prprietatii comune. Cei care au reparat acoperisul trebuie sa accepte plata tuturor proprietarilor din bloc si, in acelasi timp, nu au dreptul sa interzica accesul cuiva in pod.

- ca vecinii dv. vor sa faca "o afacere", asta nu o pot face decat cu acceptul comitetului executiv al asociatiei de proprietari - sa plateasca chirie pentru folosirea podului. Aveti asa ceva acolo? Presedinte aveti? Ca vad ca vorbiti numai de administrator. Acesta nu poate lua nicio decizie, de niciun fel deoarece este un angajat al asociatiei si nu reprezinta in niciun fel vointa proprietarilor.

- referitor la marirea salariului...de asemenea trebuie intrebat presedintele asociatiei daca a fost de acord cu marirea salariilor. Daca nu aveti presedinte, administratorul sa faca bine sa inapoieze sumele platite in plus...si daca va vrea pe viitor sa-si mareasca salariul, sa-i intrebe pe proprietari.

- mai aveti posibilitatea, ca singur sau impreuna cu alti vecini, sa actionati in judecata asociatia pentru restabilirea dreptului de a folosi proprietatea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)
Construire acoperis cu amenajare interioare rixos rixos Buna seara, Locuiesc intr-o spalatorie devenita ulterior apartament, intr-un imobil istoric . Aceasta spalatorie, care in anii 80 a devenit apartament mai ... (vezi toată discuția)