avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie de racord gaze pe apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie de racord gaze pe apartament

Buna ziua
Asociatia de proprietari a primit somatie pentru a prezenta autorizatie de racord pentru fiecare apartament care are instalatie de gaze. Exista autorizatia pentru casa scarii.
Toate avizele au fost luate in baza autorizatiei existe pe casa scarii. Nimeni nu a cerut nimic in plus. In ce baza se cer aceste autorizatii si daca sunt schimbari care au aparut acum. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:37, 19 Decembrie 2018
Pentru fiecare racord de gaze/ fiecare apartament se monteaza contoar de gaze si legal este sa existe proiect de gaze intocmit de o firma autorizata care sa fi obtinut avizul de racordare de la firma de distributie gaze.
Ceea ce detineti dvs. este proiect pentru conducta comuna existenta pe casa scarilor si pentru contot de gaze plus bucla de reglare, montate la intrarea in scara blocului.
Cine a facut racordarea apartamentelor la gaze, fara proiect si aviz de la firma de distributie gaze a facut-o ilegal.
exista aviz de la firma de distributie gaze individual pe apartament. Si proiect facut de firma de specialitate care a executat lucrarea. Primaria solicita autorizatie pe apartament , ca si o autorizatie de constructie, deci asa cum s-a luat pentru casa scarii sa existe si pe fiecare apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia sa solicite in scris la primarie, cu nr. de inregistrare/ data, sa precizeze articolul din actul normativ care mentioneaza necesitatea autorizatiei de la primarie pentru racord de gaze la fiecare apartament, separat.
Revin cu date din adresa primita la asociatie: sa prezinte autorizatia de constructie si proiectul tehnic aferent lucrarilor de constructii efectuate in imobilul(bloc). adica pentru instalatia de gaze.
Au fost prezentate aceste documente. Apoi au solicitat si pe apartament. Dar nu exista o solicitate scrisa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primaria sa mentioneze in scris solicitarea si sa precizeze art. din actul normativ care prevede aceasta obligatie.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_375...
Bransamentul de gaz pentru fiecare apartament in parte se incadreaza la pct.
"reparații la instalațiile interioare, la branșamentele și racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcțiilor, în limitele proprietății, montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități."
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara obtinerea autorizatiei de construire pentru instalatia de utilizare (coloana de gaze )de pe casa scarii? mioara_gheorghe mioara_gheorghe Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul ... (vezi toată discuția)
Temei legal - pentru autorizare construire coloana gaz in scara de bloc BURLACU52 BURLACU52 Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie ... mihai_radu_2022 mihai_radu_2022 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie de sfatul Dumneavoastra. Locuiesc intr-un bloc la etajul 2. Instalatia de distributie ... (vezi toată discuția)