avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ESTE NECESARA OBTINEREA AUTORIZATIEI DE CONSTRUIRE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ESTE NECESARA OBTINEREA AUTORIZATIEI DE CONSTRUIRE PENTRU INSTALATIA DE UTILIZARE (COLOANA DE GAZE )DE PE CASA SCARII?

Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul de distributie,firma de distributie a obtinut autorizatia de construire bransament de gaze naturale, s-a executat bransamentul ,coloana de pe casa scarii s-a executat cu o firma autorizata cu proiect avizat,acum primaria ne someaza cu amenda ca sa obtinem autorizatie de construire si pentru instalatia de utilizare -coloana de gaze de pe casa scarii si in apartamente .este corect? Este legal?

editat: scriere cu majuscule.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: mioara_gheorghe , utilizator 20:17, 6 Aprilie 2016
In somatie nu este indicat temeiul legal? Adica lege, hg, art. etc.
Ati precizat
FIRMA DE DISTRIBUTIE A OBTINUT AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE BRANSAMENT DE GAZE NATURALE,[/quot3-Nu ati precizat ca firma sa fi detinut proiect tehnic si autorizatie de constructie pentru PENTRU INSTALATIA DE UTILIZARE -COLOANA DE GAZE DE PE CASA SCARII SI IN APARTAMENTE

3-Pentru apartamente se obtine autorizatia individuala dupa ce fiecare proprietar isi manifesta interesul sa se branseze la instalatia de gaze


editat partea in care atrage atentia utilizatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
legea 50/1991i
in apartamente fiecare proprietar a executat cu o firma autorizata cu proiect tehnic avizat instalatia de utilizare.( In Legea 50/1991 , instalatia de utilizare gaze naturale este asimilata cu o instalatie de climatizare si nu necesita autorizatie de construire)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal - pentru autorizare construire coloana gaz in scara de bloc BURLACU52 BURLACU52 Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de racord gaze pe apartament stela chelner stela chelner Buna ziua Asociatia de proprietari a primit somatie pentru a prezenta autorizatie de racord pentru fiecare apartament care are instalatie de gaze. Exista ... (vezi toată discuția)
Lucrare la instalatia de gaze de pe o proprietate particulara ContSters218995 ContSters218995 S-ar putea un raspuns concret? Va prezint un caz:-proprietar1 la curte cu casa, detine o instalatie de gaze efectuata conform unui proiect legal, platita, ... (vezi toată discuția)