avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contribuția CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contribuția CASS

Bună ziua, am o nelămurire. În anul 2002 până în 2010, mama mea a avut înființată o întreprindere familială și nu a plătit contribuția la asigurările de sănătate ( în acei ani nefiind obligatoriu această contribuție), însă noul cod fiscal implementat în 2011 face obligatoriu plata acestora.
Problema este că mamei nu i se eliberează cardul de sănătate pe concomitentul că are de plătit 42 milioane la CASS. Precizez faptul că mama nu a beneficiat de asistență medicală în tot acest timp, iar modulul a fost vândut în 2010 când nu era adoptat încă noul cod fiscal privind obligativitatea de plată.
Acestea fiind spuse, întrebarea mea este : ce trebuie făcut în acestă privință?.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
Beatrice14, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata contributie de sanatate rodica67 rodica67 Buna seara, am inteles din noul cod fiscal, ca din 1 ianuarie 2016 este obligatoriu ca toata populatia sa plateasca CASS. Ce trebuie sa fac eu daca locuiesc ... (vezi toată discuția)
Paradox ,penalitati pt "neasigurat" c.a.s.s. moraru alexandru moraru alexandru Pentru o intreprindere familiala ,deci si pt persoanele fizice autorizate, contributia la asigurari de sanatate este obligatorie.Daca nu o platesti la timp se ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca platesc la sanatate? cristache paula cristache paula Buna ziua am si eu unele nelamuriri va rog ajutati-ma: -sotul meu are o intreprindere individuala unde este administrator dar nu are un salariu,ii se opreste ... (vezi toată discuția)