avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Problema gradinita
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Problema gradinita

Buna ziua, doresc sa cunosc anumite aspecte (daca o gradinita se afla in legalitate sau nu):


date initiale:
-Fiica mea este inscrisa la o gradinita din Iasi ce lucreaza in format Montessori (singura de acest fel din regiune)
- la fiecare inceput de an semnam un contract valabil 1 an prin care optam la programul dorit si acceptam pretul aferent(platim in fiecare luna prin transfer bancar suma conform contract)
- la inceputul acestui an 2 cadre didactice si-au dat demisia ( 1 educator acreditat montessori si un profesor de limba germana). In urma acestui eveniment, parintii au solicitat o sedinta cu patronul gradinitei si personalul acesteia, in cadrul careia s-au exprimat nemultumiri la adresa managementului deoarece unul dintre educatori si-a exprimat in sedinta motivele plecarii ( atributiile de educator i-au fost luate si au fost inlocuite cu atributii de management - a fost scos din sistemul de educatie). Mentionez ca acel cadru era singurul acreditat Montessori. Parintii au plecat revoltati de la sedinta, patronul a primit nenumarate reprosuri legate de modul cum are grija de personalul unitatii, insa in final s-a acceptat situatia ca neexistand nici o rezolvare pentru a avea pe cineva acreditat sa aiba in continuare grija de copii ci doar educatori normali.

date curente:
- la ~2 saptamani dupa sedinta toti parintii au gasit stupefiati pe site-ul institutiei schimabri la contractele ce vor fi semnate in toamna, respectiv: scumpirea gradinitei cu 50-100% in functie de programul ales ( 8-12 fara pranz, 8-13 cu pranz, 8-18 ) - mentionez ca timp de 2 ani nu a fost nici o modificare de tarif
- in cadrul sedintei patronul nu a mentionat nimic de scumpiri, fiind cel putin o suspect faptul ca dupa mustrarea acestuia in cadrul intalnirii au aparut scumpirile de tarif
- s-a adaugat o taxa anuala pe langa cea lunara de 1000 de ron ce trebuie platita la semnarea contractului anual.
- nu s-a adus nici un beneficiu nou, serviciile fiind chiar mai proaste prin plecarea celor 2 educatori si neinlocuirea acestora.

intrebari:
- inteleg ca aceste gradinite particulare sunt defapt niste afaceri.insa au dreptul sa faca astfel de schimbari de tarif radicale?
- noi nu am primit niciodata chitanta/factura ( chitanta poate nu e cazul ca e transfer bancar) insa noi platim doar in baza contractului online si atat. Ar fi trebuit sa primim factura sau altceva?
- cum putem verifica daca toti copiii au fost declarati, daca se platesc taxe si impozite, daca toate contractele sunt inregistrate?

Doresc sa stiu cum pot verifica aceasta gradinita, deoarece acum suntem pusi in situatia mutarii copilului pentru ca nu putem tolera noile tarife si atitudinea patronului. Poate sunt subiectiv si e ceva normal intr-o economie libera sa fie astfel de schimbari, totusi copiii au de suferit in astfel de situatii si doresc sa stiu daca exista reglementari clare incalcate pentru a sesiza neregulile si a feri alti parinti de astfel de situatii.

Alte discuții în legătură

Copil exmatriculat de la gradinita 2901RDk 2901RDk Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si, va rog, sa-mi spuneti daca exista vreo solutie: am un copil de 3 ani si 6 luni care frecventeaza o gradinita ... (vezi toată discuția)
Rugaminte informatii solutionare problema gradinita Catalin.Baltag Catalin.Baltag Bună seara! Va scriu rândurile următoare din postura unui părinte cel puțin disperat, care încearcă să găsească o soluție pentru problema descrisă ... (vezi toată discuția)
Copil la gradinita codrutavlad codrutavlad buna ziua! intentionez sa duc copilul la gradinita si cu toate ca are doar 2 ani si patru luni am inteles ca la gradinita din oras au mai fost inscrisi si au ... (vezi toată discuția)