avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se procedeaza in cazul ordonantei - NUP?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se procedeaza in cazul ordonantei - NUP?

Pe scurt am primit in posta o ordonanta de neinceperea urmaririi penale.

Normal ar fi in baza hotararii sa primesc permisul dar am inteles de la un amic ca pentru restituirea permisului trebuie data acea proba de 15 intrebari, este adevarat?


Cum se procedeaza corect?
Cel mai recent răspuns: Ionatan , utilizator 21:53, 3 August 2009
Nu este nici o problema !Este si maine o zi!
Dupa ce vei avea permisul in mana te vei gandi cat merita politistul acela frecat pentru pauza ta de stat pe marginea soselei!B-)
Fiindca odata stabilita nevinovatia ta cu siguranta poti deschide actiune in instanta pentru daune!
B-)
Ionatan a scris:

Pe scurt am primit in posta o ordonanta de neinceperea urmaririi penale.

Normal ar fi in baza hotararii sa primesc permisul dar am inteles de la un amic ca pentru restituirea permisului trebuie data acea proba de 15 intrebari, este adevarat?


Cum se procedeaza corect?



"Mai bine sa suferi pedeapsa pe nedrept,decat sa o meriti"-"Estque pati poenum,quam meruisse minus"/Ovidius-Pontica

Fiind data deja solutia de "N.U.P." si nemaiexistand o alta contraventie savarsita de dcs. va puteti ridica permisul de conducere de la organul de politie rutiera la care sunteti arondat teritorial.De asemeni daca exista probe ca agentul constatator ar fi facut vreo ilegalitate in momentul in care luat masura impotriva dvs.puteti formula plangere penala impotriva acestuia pentru cercetare abuziva.Singura conditie este sa va si puteti dovedi acuzatiile.
Frumos citatul! multumesc pentru raspunsuri
dupa cum au spus si colegii mei din forum.....dati fuguta la politie ridicati-va documentul si reveniti in trafic.....
Mai am o intrebare, am vazut pe Comunicare ca e trecut ca destinatar si IPJ COVASNA apoi spune ca impotriva deciziei este o perioada de 20 de zile in care se poate face recurs. Intreb, este posibil ca in cele 20 de zile IPJ Cov. sa faca recurs?

Ma pot trezi iar in stadiu de cercetare penala in acest caz?

Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
Ionatan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat florianca florianca Sotul meu a avut un accident in mai 2010 cu vatamare corporala. Partea vatamata nu a depus plangere nici pana in ziua de azi. Cum isi poate recupera ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru favorizarea infractorului ! adonis33 adonis33 Am cumparat fara sa stiu un vehicul gajat. Vanzatorului i-am facut plangere penala pentru inselaciune. In urma acestei plangeri procurorul a dat ... (vezi toată discuția)
Un politist poate respinge hotararea unui procuror? madylumy madylumy buna ziua, am si eu nevoie de un sfat: fratele meu are intocmit un dosar penal, intocmit de politie conf.art.85 alin.2, de la politie dosarul a plecat la ... (vezi toată discuția)