avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Seful meu incearca sa ma dea afara !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Seful meu incearca sa ma dea afara !

Buna ziua,sunt angajat la o firma din luna martie 2015,totul ok in aceasta perioada.
De curand angajatorul intentioneaza sa ma faca sa imi dau demisia. Acesta mi-a dat sa semnez un act aditional in care este specificat ca punctul "H-durata muncii" se modifica de la 8 ore/zi la 2 ore/zi si punctul "J-salarizare" se modifca de la 2.500 lei salariu de baza lunar brut la 263 lei ! nici minimul pe economie.
Nu intentionez sa semnez acest act dar as dorii sa stiu,in cazul in care ma concediaza am dreptul sa mi se ofere salariul brut obtinut in ultima luna pe o anumita perioada?
Multumesc pentru intelegere !
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 12:47, 27 Ianuarie 2016
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Acordarea salariilor compensatorii in cazulconcedierii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
263x4=1052
HG 1091/2014 stabileste:
(2) Începând cu data de 1 iulie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 6,225 lei/oră.
Adica angajatorul respecta sal minim brut!
Incercati sa discutati cu angajatorul. Dvs spuneti ca totul e OK. Daca totul e OK care ar fi motivul pentru care angajatorul doreste sa se desparta de Dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe 2015 mateiadriana mateiadriana Cat este salariul minim drut pe anul 2015? Cat este salariu mediu utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale pe anul 2015 ? (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie 2016 mine58 mine58 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti salariul minim pe economie pe luna ian. 2016 pentru un angajat cu studii superioare economice angajat economist . Care ... (vezi toată discuția)
Salarizare nicutroxana@yahoo.com nicutroxana@yahoo.com sunt angajat la un serviciu privat pentru situatii de urgenta care isi desfasoara activitatea intr-o fabrica cu profil metalurgic si sunt in prag de negocieri ... (vezi toată discuția)