avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venituri impozabile din activitatea de intermediere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venituri impozabile din activitatea de intermediere

Buna ziua!
Reprezint un PFA neplatitor de TVA care este un intermediar pentru o alta societate, adica, incaseaza bani in numele acesteia.Pentru fiecare suma incasata, PFA-ul emite o chitanta cu antetul ei dar acesti bani ii vireaza prin cont catre aceasta societate. (este vorba despre prestari servicii, verificare veridicitate documente).Societatea emite o factura la sfarsit de luna pentru prestarea de servicii.
As vrea sa stiu daca eu trebuie sa declar acesti bani incasati ca si venit,(sa platesc 16% impozit) mai ales pentru ca aceste sume imi afecteaza cifra mea de afaceri si risc sa devin platitor de TVA?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:54, 27 Ianuarie 2016
Pentru activitatea de intermediere pfa-ul taie factura catre srl pentru comisionul primit si care constituie venit pentru pfa. Banii care i se cuvin srl-ului nu ii incaseaza pfa-ul ci direct srl-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata prin microintreprindere Daniel.I Daniel.I Buna ziua, Recent am fost angajat in cadrul unei companii imobiliare.Aceasta plateste comisionul aferent unei tranzactii imobiliare prin ... (vezi toată discuția)
Tva: transport efectuat in ue de transportator roman prin casa de expeditie cu sediul in romania CameliaBeres CameliaBeres O societate de transport primeste comenzi de transport de la un beneficiar cu sediul in UE. Ambele societati(transportatorul si beneficiarul) sunt inregistrate ... (vezi toată discuția)
Factoring mari.a mari.a Va rog, am nevoie de ajutor ... Am incheiat un contract de factoring cu o banca - am cesionat catre ei facturi de la unul dintre clientii nostrii - si in luna ... (vezi toată discuția)