avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Fond handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Fond handicap

Buna ziua,

Am facut o achizitie de la o unitate protejata care beneficiaza de drepturile privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap in valoare de 40.000 ron.
Va rog sa-mi spuneti daca este corecta urmatoarea monografie contabila:

635 = 447 2500 ron (fond handicap luna ianuarie)
% = 401 40.000
447 33.333
4426 6666.67

In felul asta se poate observa ca am achitat fondul de handicap in avans, urmand in fiecare luna sa fac nota: 635 =447

Ce parere aveti?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile fond handicap si achizitii unitate protejata anansc83 anansc83 Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca sunt ok inregistrarile contabile pentru compensarea fondului pentru persoane cu handicap 4% cu achizitiile de la o ... (vezi toată discuția)
Fd handicapati adynamarcu adynamarcu Am achizitionat in 31 august de la o unitate protejata , mobilier, in suma echivalenta cu val fd pt handicapati, am receptionat produsele (303=401) si am ... (vezi toată discuția)
Inregistrari corecte pentru 394 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA As vrea sa aflu si parerea voastra cu privire la monografiile folosite pentru inregistrarea corecta a facturilor in D 394. Ex.achitizionez de la un magazin cu ... (vezi toată discuția)