avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fd handicapati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fd handicapati

Am achizitionat in 31 august de la o unitate protejata , mobilier, in suma echivalenta cu val fd pt handicapati, am receptionat produsele (303=401) si am platit valoarea lor la banca, nu am mai facut inreg 635=447 si nu am mai platit varsamintele deoarece am optat pt achizitie, totusi vreau sa stiu daca in luna august trebuie sa eliberez bon de consum la prod achizitionate (603=303) sau pot sa fac acest lucru in luna sept?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 15:17, 10 Septembrie 2009
In principiu operatiunea contabila 603=303 se face in momentul in care dam in consum produsele achizitionate!....
Depinde de Dmv cand doriti sa le dati in consum in luna august sau in septembrie.
:luck:
si eu lucrez cu societati protejate si procedez in felul urmator; calulez fondul la numarul mediu de salariati apoi il inregistrez pe 635 = 447 -fond handicapati, in acelasi tinp fac si inreg. 447= 7588 pt. a anula cheltuiala; achizitionez diverse produse si inreg. 3..=401 ( nu iau in seama tva_ul) si apoi de dau in consum in functie de casa 6...-3... , procedez astfel pt. ca la un eventul control sa se vada ca s-a constituit fondul ( deoarece suma achizitie difera de cele mai multe ori de fondul constiuit) in excel tin un tabel unde trec fondul constiuit, val achizitie din luna si diferenta de plata la buget sau de reportat pt. luna urmatoare cand achizitia este mai mare decat fondul sper ca procedez corect , este ideia mea nu am avut cu cine sa ma consult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile fond handicap si achizitii unitate protejata anansc83 anansc83 Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca sunt ok inregistrarile contabile pentru compensarea fondului pentru persoane cu handicap 4% cu achizitiile de la o ... (vezi toată discuția)
Fond pers.cu handicap pitirut pitirut rog un coleg economit sa ma ajute cu urmat.problema:am constituit fd.ptr.pers.cu handicap(intrucit nu avem > de 50 de salariati.) in suma de 930.lei.am facut ... (vezi toată discuția)
Fond handicap aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Am facut o achizitie de la o unitate protejata care beneficiaza de drepturile privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu ... (vezi toată discuția)