avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fond pers.cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fond pers.cu handicap

rog un coleg economit sa ma ajute cu urmat.problema:am constituit fd.ptr.pers.cu handicap(intrucit nu avem > de 50 de salariati.) in suma de 930.lei.am facut inreg:635=447;
-am achizitionat produse de la o unitate protejata cf.lg.448/2006, de aceeasi valoare;
-nu tebuie sa declar nimic in decl 100? nu?
-si cum scad acesasta datorie la stat?daca eu am achizitionat aceste produse?ptr.c ramin cu sold la 447!!
-este prima data cind intilnesc aceasta situatie si sper sa ma ajute cineva!!!multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:34, 17 Decembrie 2010
De ce ati constituit fd pentru persoane cu handicap?Obligativitatea este pentru cei care au peste 50 angajati.
Persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.
pentru ca avem 85 de salariati!!!!
Buna seara!
Daca mai faceti si inregistrarea 635=447,aveti o cheltuiala dubla(aceasta si acea pe care o faceti cand faceti consumul produselor achizitionate de la unitatea protejata ).Deci ,renuntati la aceasta inregistrare.In spatele centralizatorului cu obligatiile de plata din luna ,anexati factura de la unitatea protejata-dovada a achitarii datoriei pentru fond .Toate cele bune!
Scuze pentru greseala gramaticala "aceea".
V-am raspuns asa pentru ca ati postat "(intrucit nu avem > de 50 de salariati."
Poate ati vrut sa folositi semnul de mai mic care este invers celui postat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fd handicapati adynamarcu adynamarcu Am achizitionat in 31 august de la o unitate protejata , mobilier, in suma echivalenta cu val fd pt handicapati, am receptionat produsele (303=401) si am ... (vezi toată discuția)
Declaratie 100-neangajare persoane cu dizabilitati DiaD DiaD Daca am depasit 50 angajati si achizitionez produse de la unitate protejata, mai trebuie sa declar in D100 suma cu zero sau nu depun declaratie? Cum se ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile fond handicap si achizitii unitate protejata anansc83 anansc83 Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca sunt ok inregistrarile contabile pentru compensarea fondului pentru persoane cu handicap 4% cu achizitiile de la o ... (vezi toată discuția)