avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil afectat de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil afectat de uzufruct viager

Un apartament este în proprietatea a 3 frați care dețin 3/8.Restul de 5/8 din apartament este afectat de uzufruct viager,pentru că mama vitregă vinde cei 5/8 din apartament unui copil de-al ei din altă căsătorie.Cum afectează valoarea intregului apartament, dacă doar 5/8 din acesta este afectat de uzufruct,in totalitate sau doar 5/8? Unul dintre copii care deține 1/8 este executat silit ,este afectată cota respectivă de uzufruct.Din pacate am cautat raspunsuri in jurisprudență dar nu am gasit nimic în acest sens.Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Vindem cote parte evenuus celanea evenuus celanea Doua fiice si sotia (mama) au mostenit de la tata si sot o jumatate din proprietate. Sotia detine 2/8. Sotia mai detine 8/16 total 10/16 Fiica unu detine ... (vezi toată discuția)
Mostenire complicata deea432 deea432 Tatal meu a fost casatorit inainte de casatoria cu mama mea.Din prima casatorie au rezultat 3 copii,acestia au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani.Din a doua ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)