avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimbare codebitor credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimbare codebitor credit ipotecar

Buna ziua!Acum opt ani am luat un credit ipotecar pe 35 de ani,insa avnd nevoie de un codebitor,iar sotia neavand venituri,l-am luat pe cumnatul meu.Acum sotia are venit si loc de munca stabil si am vrea sa inlocuim codebitorul cu sotia,deoarece cumnatul nu mai poate sa ia credit ipotecar la randul lui fiind prins in acest ontract.Intrebarea noastra este:Se poate schimba codebitorul?Daca da,ce ar trebuii sa facem?Precizez ca la banca,in Bucuresti,cumnatului i s-a spus ca se poate iar mie,in Constanta,mi s-a spus ca nu au auzit macar de asa ceva pana acum.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:54, 28 Ianuarie 2016
Mergeți la banca unde ati încheiat contractul cu dovada de venit a soției și acolo faceți cerere cu nr de înregistrare pt schimbarea unui codebitor cu altul. Dacă nu sunt de acord, nu aveți cum.sa ii obligați, va trebui sa găsiți alte soluții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele de credit ipotecar curse intinse debitorilor si codebitorilor. ulivia ulivia Va scriu in speranta ca voi gasi pe cineva care sa ma ajute Despre ce este vorba.In urma cu doi ani d e zile sotul meu a acceptat sa fie codebitor intr-un ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar duncan duncan Acum doi ani am luat un credit ipotecar impreuna cu prietena mea ca si codebitor. Dupa un timp ne-am si casatorit.La aproape un an am divortat ea renuntand la ... (vezi toată discuția)