Strabunicului, Constantin C., meu Regimul Comunist i-a confiscat toate bunurile/proprietatile. Decedat în anul 1979, în Certificatul de Moştenitor după strabunicu’, apare unuicul bun imobil rămas: un loc de veci (etc. în Ploieşti), citez “dobîndit de defunct prin moştenire de la tatăl său ªtefan C. decedat de peste 60 de ani.”
M-ar interesa să vad dosarul/actele ce au stat la baza emiterii Certificatului de Mostenitor menţionat mai sus, acesta fiind emis de Notariatul de Stat Vălenii de Munte – PH, în anul 1979.
Întrebare:
Cum procedez? Unde găsesc acest dosar din 1979 în baza căruia s-a emis Certificatul de Mostenitor mentionat (ce-l deţin)?
Mă gîndesc că în piesele dosarului aş putea găsi alte acte ale bunurilor rămase după ªtefan C. către străbunicul meu, Constantin C. (imi trebuie pentru legile retocedărilor funciare/imobiliare).
In Arhivele Notariatului de Stat care a incheiat actul iar pentru existenta unor drepturi de proprietate puteti verifica la Arhivele Statului.
Pe canicula asta, cred ca nu o sa va fie tocmai usor...:angry:
Arhivele Notariatului de stat sunt in localitatea resedinta de judet (in Ploiesti - Prahova) sau in localitatea unde a fost emis actul - Certif. de Mostenitor (Valeniie Munt- Prahova) ?
Sau unde anume se gasesc, la Camera Notarilor publici?
Mergeti la Camera Notarilor Publici Ploiesti si intrebati unde pot fi gasite Arhiva fostului Notariat de Stat., in speta arhiva celui care a emis certificatul de mostenitor..
Cred ca mai repede va interesati aici :
Arhiva fostelor Notariate de Stat din judetul Prahova: Ploiesti, str. Prof. Ion Th. Grigore nr. 16, judetul Prahova, telefon: 0244-407541, telefon/fax: 0244-407542, e-mail: arhivasuccesoralaploiesti@yahoo.com
:)
Acte
c.a.p.
caut acte din anii 1960 -1970 ale rudelor in com .Tatarani sau com Barcanesti Prahova . Unde gasesc Arhiva pt zonele acestea? (vezi toată discuția)