avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla daca ai o ipoteca de rang I asupra ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla daca ai o ipoteca de rang I asupra apartamentului unei persoane fizice si la randul tau esti executat silit

Daca esti in situatia in care ai acordat un imprumut si detii o ipoteca de rang I asupra unui imobil, in momentul in care la randul tau esti executat silit pentru o datorie catre alta pers fizica, dar fara sa fi fost garantata cumva...ce se intampla? poate bloca ipoteca ta?! sau poate interfera cu executarea ipotecii tale sau sa poata bloca ridicarea de catre tine a ipotecii...?!:(
Cel mai recent răspuns: ce sa fac , utilizator 13:36, 29 Ianuarie 2016
Nu are legaura. Va executa pe bunurile dvs mobile si imobile.
mi-e teama sa nu blocheze cumva ipoteca detinuta de mine si astfel sa imi puna debitorul in dificultate si sa nu i-o pot ridica in cazul in care imi achita datoria. deci ipoteca mea nu e considerata un bun al meu, executabil?!
Creditorul dvs poate să pună poprire asupra datoriei pe care debitorul dvs o are la dvs.Dacă acela nu îi plătește, la scadența obligației, îl poate executa silit. Dvs. nu mai puteți executa acea creanță...până nu vă veți plăti datoria față de propriul creditor, în ipoteza de mai sus.
De asta ma tem si eu. Insa mai sunt cateva precizari de facut. Creanta mea este garantata cu ipoteca asa cum v-am spus, dar datoria mea nu este garantata cu nimic ci doar este un contract de imprumut intre pers fizice incheiat la notar si suma este 5000USD, mai mica asadar de 10000E. In acest caz, raspunsul dvs este acelasi?!
Nu poate executa silit imobilul, însă execută pe debitor pentru creanța față de dvs, pe alte bunuri. Vă poate stânjeni destul de grav procedura de executare pe care o veți iniția dvs.

Alte discuții în legătură

Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un bun deja ipotecat ? mihai2454 mihai2454 Detin un bun achizitionat prin credit ipotecar. Daca un tert obtine un titlu executoriu pentru averea mea personala , poate sa execute acel bun care este deja ... (vezi toată discuția)
Fidejusiune simonanicolae simonanicolae Buna ziua Am avut o societate care a fost radiata prin insolventa. In timpul functionarii acesteia am semnat un contract de fidejusiune in trei parti: firma ... (vezi toată discuția)