avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean italian
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean italian

Doresc sa fac angajarea unui cetatean italian. Acesta are certificat de inregistrare.
1. In Revisal, daca fac identificarea in baza respectivului certificat, selectez ca si modalitate de identificare: Carte de rezidenta? Pt ca am inteles ca acest document ii ofera dreptul de rezidenta
2. Am obligatia depunerii la Oficiul de Imigrari a unei copii dupa contract in termen de 10 zile de la angajare? Sau aceasta obligativitate intervile doar in situatia angajarii strainilor care nu fac parte din comunitatea europeana?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 10:26, 1 Februarie 2016
1. Are carte de rezidenta?

2. Neindeplinirea de catre angajator/beneficiarul prestarii de servicii (care are incadrat in munca/detasat un strain pentru care nu este necesara obtinerea avizului de angajare) a obligatiei de a comunica Inspectoratului General pentru Imigrari in cel mult 10 zile de la data inceperii activitatii acestora pe teritoriul Romaniei, copia contractului individual de munca, copia actului de detasare, precum si a inscrisurilor care atesta dreptul de munca fara aviz se sanctioneaza cu amenda de la 1500 lei la 3000 lei.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Are certificat de inregistrare prin care i s-a alocat un CNP si unde e specificata resedinta.
Am inteles, voi depune la ORI:
- Copie Certificat de inregistrare + carte de identitate italiana
- Copie contract de munca
- Prinscreen din Revisal

Salariatul in cauza are specificata adresa de resedinta in Cluj, Firma in cauza este din Timisoara.
Actele se depun la ORI de care apartine firma, respectiv ORI Timisoara?
Multumesc frumos!
Actele se depun la formatiunea teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care angajatorul are sediul social.
In speta, Serviciul pentru Imigrări al judeţului Timiş .
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ue - avem in vedere angajarea unui cetatean italian care lucreaza ... gabriela.covaliu gabriela.covaliu Avem in vedere angajarea unui cetatean Italian care lucreaza si locuieste in Romania de mai multi ani si care dispune de: a. Certificat de inregistare emis de ... (vezi toată discuția)
Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain gabriela neamtu gabriela neamtu in ce conditii se poate angaja un cetatean american la o SC din Romania, daca nu are cetatenie romana? (este casatorit si are copii in Romania) (vezi toată discuția)