Va citez dintr-o sursa media : " Afaceri cu stampile: Legislatie cu lacune
Activitatea producatorilor si distribuitorilor de stampile nu este reglementata de vreo lege specifica. "In ceea ce priveste legislatia, la inceput ne-am aflat intr-o ceata totala", spune Narcis Vasiliu (Ideal Stamp Express). "Ne-am luat si noi dupa firmele care existau deja pe piata, chiar daca la inceputul anilor '90 acestea nu erau foarte multe. Pentru a nu bajbai, am cerut parerea unui avocat. A urmat inregistrarea la Registrul Comertului si alegerea domeniului de activitate. Nu exista o lege care sa reglementeze foarte exact acest domeniu. O stampila de firma nu trebuie sa contina nici un fel inscriptie obligatorie si nu trebuie sa respecte norme anume privind forma sau dimensiunile."
In acelasi articol spune ca exista doar cateva restrictii prevazute de L.75/1994 si HG 544/2003 privind stampilele cu stema tarii folosite de autoritatile si institutiile publice.
Mergeti pe link-ul respectiv si veti gasi si alte sfaturi utile :
[ link extern ]
In consecinta, va supuneti doar normelor generale de autorizare a functionarii comerciantilor prevazute de HG 573/2002.
Uz intern, spuneti? Dupa cate inteleg, pretul de achizitie al masinii de confectionat stampile se ridica la cca. 3000 Euro...