avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale MASINA DE CONFECTIONAT STAMPILE - CONTROL FINANTE-VA ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

MASINA DE CONFECTIONAT STAMPILE - CONTROL FINANTE-VA ROG!!!

buna ziua!
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EXISTA O LEGE IN CARE SA SE PRECIZEZE CA SOCIETATILE CARE ACGIZITIONEAZA SI REALIZEAZA STAMPILE PENTRU UZ INTERN TREBUIE SA AIBA AUTORIZATIE?????
vA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 14:46, 31 Iulie 2009
Va citez dintr-o sursa media : " Afaceri cu stampile: Legislatie cu lacune
Activitatea producatorilor si distribuitorilor de stampile nu este reglementata de vreo lege specifica. "In ceea ce priveste legislatia, la inceput ne-am aflat intr-o ceata totala", spune Narcis Vasiliu (Ideal Stamp Express). "Ne-am luat si noi dupa firmele care existau deja pe piata, chiar daca la inceputul anilor '90 acestea nu erau foarte multe. Pentru a nu bajbai, am cerut parerea unui avocat. A urmat inregistrarea la Registrul Comertului si alegerea domeniului de activitate. Nu exista o lege care sa reglementeze foarte exact acest domeniu. O stampila de firma nu trebuie sa contina nici un fel inscriptie obligatorie si nu trebuie sa respecte norme anume privind forma sau dimensiunile."

In acelasi articol spune ca exista doar cateva restrictii prevazute de L.75/1994 si HG 544/2003 privind stampilele cu stema tarii folosite de autoritatile si institutiile publice.

Mergeti pe link-ul respectiv si veti gasi si alte sfaturi utile : [ link extern ]

In consecinta, va supuneti doar normelor generale de autorizare a functionarii comerciantilor prevazute de HG 573/2002.

Uz intern, spuneti? Dupa cate inteleg, pretul de achizitie al masinii de confectionat stampile se ridica la cca. 3000 Euro...
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
godspeed, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stema romaniei - legalitatea afisarii de agentii economici elena-10 elena-10 Pot afisa agentii economici la vedere stema Romaniei? Exista vreo reglementare in acest sens? (vezi toată discuția)
Modul de folosire a stampilei asociatiei iriiri iriiri Buna ziua M-am lovit de o problema NU am gasit reglementat nicaieri cite stampile poate avea o Asociatie de proprietari, in legea asociatiilor nu se face ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)