avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clasare plângere penală
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Clasare plângere penală

Am făcut o plângere penală împotriva unei judecătoare, pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual, fiindcă a încălcat cel puţin 7 articole din Codul de Procedură Civilă; am ataşat înscrisuri care dovedeau punctual fiecare articol încălcat.
Ordonanţa de clasare este absolut halucinantă, este sfidătoare, arogantă, scrisă în bătaie de joc, calomniatoare, astfel din acuzator am devenit acuzat.
Nu motivează clasarea plângerii, nu răspunde la nici una din acuzaţiile din plângere, în schimb îmi aduce la cunoştinţă că magistratul are "posibilitatea de a soluţiona o cauză potrivit probelor administrate(corect) , fără necesitatea de a se supune unui algoritm special instituit în acest sens"
Deci Parchetul concluzionează că Codul de procedură civilă este opţional pentru magistrat şi că administrarea probelor nu se supune niciunei legi, în consescinţă, faptele sesizate neexistând în materialitatea lor.
Există oare şansa ca procurorul general să schimbe soluţia procurorului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:51, 31 Ianuarie 2016
Plangerea penala impotriva procurorului nu va avea nici o sansa deorece, se va constata ca, nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de neglijenta in serviciu si fals intelectual.Impotriva actelor procurorului deci si, impotriva solutiei de clasare puteti formula plangere conform art.339 NCPP.N-as putea sa ma pronunt daca procurorul general(este vorba de procurorul general de pe langa Parchetul Curtii de Apel,sau de Procuroul General de la Parchetul de pe langa ICCJ?) ar putea schimba solutia procurorului daca nu cunosc in detaliu cazul(plangerea penala, solutia-in extenso-cu motivare,temei legal).
De curiozitate, care au fost articolele incalcate si in ce mod a procedat judecatorul?
1. a admis o precizare de acţiune la a doua şedinţă publică, dar acea precizare era reformularea acţiunii introductive art.204 Ncpc (sau 132 vechiul Cpc), fără a modifica cererea iniţială
2.a admis martori, probaţiune care nu era cerută în acţiunea introductivă, odată cu admiterea precizării de acţiune care nu era precizare şi era depusă după termen, martorii fiind funcţionari publici - art. 317 Cpc , nu există acceptul instituţiilor şi nici acordul părţii
3.cu unul din martori eram în duşmănie-art.315 Cpp
4.martorii funcţionari publici aveau înscrisuri oficiale, instituţionale, depuse la dosar, au fost interogaţi referitor la înscrisurile oficiale - art.309 Cpp
5. alte înscrisuri au fost depuse pe parcursul tuturor termenelor, inclusiv la ultimul termen, fără ca din dezbateri să rezulte necesitatea acestora-art.254 Cpp
6.toate înscrisurile pe care se bazează sentinţa au fost judecate în alte procese anterioare, pe baza acelor înscrisuri s-au emis până acum 10 hotărâri judecătoreşti şi o Rezoluţie a Parchetului; martorii admişi aşa cum am arătat mai sus au povestit ce s-a întâmplat atunci când au întocmit acel proces verbal; acelaşi proces verbal a fost judecat inclusiv într-un dosar anterior, cu acelaşi obiect, între aceleaşi părţi şi-culmea-judecat de aceeaşi judecătoare, care atunci a dat o sentinţă diametral opusă- a respins cererea reclamantului cu excepţia autorităţii lucrului judecat. Tribunalul a respins apelul reclamantului, atunci.
Mai mult, în şedinţă, judecătoarea s-a exprimat :"Am mai judecat odată această cauză, ia să vedem dacă acum aflăm mai multe lucruri"
Este vorba de o cauză cu minori.
De la acea sentinţă, nu au intervenit schimbări care să conducă la modificarea ultimei sentinţe, motivarea judecătoarei se bazează pe declaraţiile de martori a funcţionarilor publici citaţi aşa cum am arătat.
Falsul intelectual a constat în răstălmăcirea declaraţiei unui martor, care s-a exprimat asfel:
"Ar fi benefic să....cu condiţia ca părţile să se înţeleagă, dar ei nu se înţeleg pe nici un aspect.
Judecătoarea conchide: "Martorul s-a exprimat că măsura este benefică"
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2016
Martonze, utilizator
Ati sesizat CSM?

Incercati sa va orientati si catre CEDO.
Faceti rost de formular si va redactati singura plangerea ctre CEDO.

In conditiile in care s-a incalcat legea romana s-a incalcat si art 6 pragaraful 1 din CEDO cu privire la dreptul oricarei persoane la un proces echitabil.

Procesul l-ati castigat sau l-ati pierdut?
Este un aspect foarte important pentru a putea ajunge la CEDO.

Pe dreptul familiei pot exista mari probleme cu aplicarea normelor de drept in anumite procese.

In procesele de drept civil se respecta legea cu mare atentie din cate am observat si nu am remarcat probleme.

In cadrul procesului penal nu cred ca veti rezolva ceva.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Art. 318 C. proc. pen. a fost declarat neconstitutional. Ce se intampla cu dosarele solutionate cu \"renuntare la urmarirea penala\"? Eu am depus plangere ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Art. 341 alin.6 lit. b cod proc. pen. crimxm crimxm Buna ziua, Am calitatea de petent intr-o cauza penala, finalizata cu \"clasare\" de catre Parchetul d.p.l.Jud sect.... Am depus Plangere in temeiul art 340 ... (vezi toată discuția)