Salut! Am o proprietate, iar in acte sunt trecute 3 persoane, fiecare cu un procent de 33,33%. Eu vreau sa vand si sa se imparta in mod egal....problema este ca cele 2 persoane nu vor acest lucru... ce este de facut? Nu vreau sa ajung in tribunal ca banuiesc ca am numai de pierdut...timp si bani aruncati pe fereastra...
partea dvs o puteti vinde oricui daca ceilalti coproprietari nu vor sa cumpere.....din pacate daca nu va intelegeti va trebui sa cereti partajul in instanta.....
Daca nu doriti sa ajungeti in instanta, negociati, cu mediator sau avocat, ajungeti la o intelegere, apoi partajati.
Altfel, nu aveti cum obliga doi oameni sa faca lucruri impotriva vointei lor, doar prin instanta.
Cota parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara acordul celorlalti coindivizari.
Numai pentru instrainarea bunului,in integralitate , e necesara respectarea regulii unanimitatii, incidenta in cazul actelor de dispozitie cu privire la un bun proprietate comuna.
In cazul in care nu reusiti vânzarea pe cale amiabila, daca gasiti un cumparator interesat puteti vinde doar cota dvs.
In caz contrar, instanta este singura solutie aplicabila insa asa cum ati presupus implica si costuri (taxa de timbru in cazul in care nu va incadrati la conditiile ajutorului public, onorariu expert, etc)