avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... viza ilegala?sau legala? ....de flotant.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

viza ilegala?sau legala? ....de flotant.

Locuiesc la parterul unei case care are si subsol format dintr-o camera si bucatarie.Spatiile comune sunt baia(care nu este amenajata)si wc-ul si curtea casei pentru care platesc chirie primariei pentru suprafata care imi revine.Eu sunt proprietar (cu toate actele ok) familia de la subsol a ramas chiriasi ai I.C.R.A.L. Problema care o am este urmatoarea: Familia care locuieste la subsol gazduieste foarte multe persoane dubioase unora dintre ele ; spunindu-ne ca locuiesc cu vize de flotant Pentru familia mea , insecuritatea, si lipsa spatiului de la baie cit si nefolosirea wc-ului, deoarece zilnic trec 10-15 persoane prin aceste spatii ;creaza o situatie de conflict . Deaceia va intreb in ce conditii poate vecinul meu sa faca viza de flotant altor persoane altele decit membri familiei sale.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 18:17, 31 Iulie 2009
resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
Pentru inscrierea resedintei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea resedintei, pe care o va depune impreuna cu actul sau de identitate si cu unul dintre documentele prevazute mai jos:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural.
Puteti face o sesizare la politie cu prive la cele relatate aici, cerand overificare a conditiilor in care acele persoane locuiesc acolo si depsre faptul ca dvs. considerarati ca va este incalcat dreptul de proprietate, fiind vitregita de intimitatea si confortul de care ar trebui sa beneficiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant CataAlex CataAlex Salut Am si eu o mare dilema din care nu prea reusesc sa ies singur.De aproximativ 10 luni m\'am mutat din jud:Arges in Dambovita mai precis in ... (vezi toată discuția)
Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)