avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratia la fondul de mediu -ambalaje introduse pe ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratia la fondul de mediu -ambalaje introduse pe piata

Buna
am o firma (comert en gros) care face importuri de bunuri, care vin ambalate pe paleti, in cutii de carton si folii de plastic. Pana la sfarsitul lui 2015 am colaborat cu o firma autorizata pt preluarea responsabilitatii valorificarii deseurilor de ambalaje. Anul acesta nu am prelungit contractul cu firma respectiva. Intrebarea mea este daca eu ca si firma pot declara pe cont propriu la Fondul de Mediu cantitatile de ambalaje introduse pe piata , si daca da ,care este procedura, cat se declara (procentual) la reciclare, respectiv la alte metode. Suma rezultata din aceste calcule se plateste lunar direct la fondul de mediu, daca bine am inteles. In fapt ambalajele de care v-am spus la inceput (paleti, cutii, folii) noi nu le aruncam, pur si simplu le refolosim atunci cand marfa este vanduta, aceasta se trimite clientului pe palet sau in cutii, etc. Am studiat legea , dar credeti-ma pur si simplu am ramas in ceata. sunt prea multe trimiteri la alte si alte acte normative. In cazul meu cum este corect si legal: pot declara direct la afm sau trebuie sa fac din nou contract cu o firma de preluare a responsabilitatii valorificarii deseurilor?
multumesc anticipat pt raspuns

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Declaratii afm laurastef89 laurastef89 Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti cateva informatii cu privire la obligativitatea declararii ambalajelor in urmatoarea situatie: Avem 2 firme: -firma ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)