avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum obtin dubla cetatenie pentru copil?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum obtin dubla cetatenie pentru copil?

Buna ziua ,

Sunt cetatean roman , tatal copilului meu cetatean turc. Copilul are 4 ani, este nascut in Romania si recunoscut de tatal lui in certificatul de nastere in Romania. Copilul nu are deocamdata cetatenie turca. Cum ii pot face dubla cetatenie ? Ce acte sunt necesare si unde ma pot adresa pentru a inscrie copilul in evidenta populatiei in Turcia?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
Ally111, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:15, 30 Martie 2016
Turcia acceptă dubla cetățenie, la fel și România. Așadar, copilul dvs poate avea și cetățenia turcă deoarece copilul are un părinte turc.
Pentru a cunoaște demersurile necesare pe care trebuie să le efectuați trebuie să vă adresați
Ambasadei Turciei în România (București, Calea Dorobanților 72, sector 1): Telefon sectia consulara: (0040-21)206 37 27/29; Fax sectia consulara: (0040-21) 206 37 30.
Program de lucru:
Ambasada: luni-vineri 9.00-12.30; 14.00-18.00
Sectia consulara: luni-vineri: 9.00-12.30.

sau Consulatului General al Turciei în România
Constanta, B-dul Ferdinand nr. 82, cod 8700.
Telefon: 0241/61.11.35
Fax: 0241/61.53.67
Program de lucru
luni-vineri 9.00-12.30; 14.00-18.00

Vedeți info și pe acest link:
[ link extern ] >
Dvs. nefiind cetatean turc nu cred ca puteti depune actele in vederea transcrierii sau inscrierii certificatului de nastere al copilului dvs. Vorbiti cu tatal copilului pentru a face toate aceste demersuri. Sa ne scrieti cum ati rezolvat noate mai sunt si alte persoane in aceeasi situatie.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Tatal copilului a decedat , nu cred ca o sa mai pot vreodata sa inscriu copilul in evidenta populatiei din Turcia. Nu stiu daca el mai poate beneficia vreodata de drepturile sale, in acest moment ca si urmas al tatalui sau. Sanatate!
Decesul părintelui a intervenit după ce ați deschis dvs acest topic sau anterior?
Eu cred ca ar trebui sa intrebati la ambasada lor din Romania, așa cum ați fost sfatuita deja. Mai cred ca ar trebui sa aveti cel putin actul de deces al sotului - desigur in original.

Copiii cu tata cetatean turc obtineau acum ceva vreme foarte usor cetatenia turca, nu stiu sa se fi schimbat ceva. Faptul ca sotul dvs. nu mai este nu vad de ce ar anula dreptul copilului.

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia - schimbare de nume alexandra30 alexandra30 Buna zıua vreau sa ma casatoresc ın Turcıa dar nu vreau sa trec eu pe numele luı se poate ca el sa treaca pe numele meu? multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman cu cetatean sua hamzaxxxl hamzaxxxl Salut. Am si eu nevoie de ajutor va rog. Eu sunt cetatean roman, iar sotia mea este cetatean american(SUA). Ne-am casatorit religios si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Viza - am depasit cele 90 de zile se sedere in turcia mitzyca mitzyca buna ziua.am si eu o intrebare ,daca imi poate raspunde cineva urgent!!!!sunt casatorita cu un cetaten turc in romanıa.ne aflam ın turcıa de 7 ... (vezi toată discuția)