avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Programul Prima Casa - Blocker
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Programul Prima Casa - Blocker

Buna ziua,

Numele meu este Madalina Gradinaru. Am decis sa va scriu dupa lungi cautari de raspunsuri a situatiei in care ma aflu, eu si iubitul meu.

Situatia este urmatoare: Dorim sa ne cumparam un apartament, cu ajutorul unui credit ipotecar. Am gasit apartamentul insa dupa ce am batut palma cu proprietarul acesta ne-a spus ca imobilul este achizitionat prin programul prima casa.
Cei de la banca unde proprietarii au creditul ne-au propus un Credit de novatie, cu care insa nu suntem de cord.
Cei 5 ani in care nu se poate vinde imobilul vor expira in august, anul in curs.

Intrebarea mea este daca cineva ne poate garanta ca imobilul va putea fi vandut dupa acesti 5 ani. S-a depus deja o cerere de catre proprietar catre Fondul de garantare, in speranta ca putem afla daca se poate instraina creditul sau nu. Insa sunt reticenta ca intitial raspunsul va fi pozitiv si apoi ne vem lupta cu ei.

Care este sfatul dumneavoastra in legatura cu acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 12:38, 6 Februarie 2016
Conform programului Prima Casa (cel putin versiunile din primii ani), exista o interdictie de vanzare a imobilului pe termen de 5 ani. Asa a fost acordat creditul, astfel incat cei care il achizitionau sa beneficieze de facilitati, si sa se evite vanzarile-cumpararile dese, doar de dragul costurilor reduse.

Puteti achizitiona, dar dupa ce trec cei 5 ani. Pana atunci, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj ariesanmonica ariesanmonica Sunt in divort cu sotia, impreuna am achizitionat un apartament cu credit ipotecar din care am platit 4 ani, dupa multe discutii sotia este de acord sa raman ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)