avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunere declaratie 220 cu valoare 0
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunere declaratie 220 cu valoare 0

Buna ziua
Stie cineva daca la data actuala 02.02.2016 pentru a fi inregistrat la administratia fiscala un contract de comodat intre o persoana fizica (eu) si o societate comerciala( reprezentata tot de mine) in care pers fizica da spre folosul societatii o suprafata dintr o proprietate(casa) fara nici un folos material , tot trebuie depusa declaratia 220 la administratia fiscala ?
Pot spune sigur ca mi-a fost solicitata astazi. In sine nu e greu de depus, dar vreau sa stiu daca asa este, pentru ca stiu ca acum cativa ani(2012) parca doar mi-a vizat contractul de comodat(poate ma insel dar nu cred).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 02:02, 18 Februarie 2016
Pentru un contract de comodat, nu trebuie depusa nicio declaratie, si nu trebuie inregistrat la finante, pentru ca asa cum si dv afirmati, corect, este cu folosinta gratuita.
Va multumesc pentru raspuns
Contractul imi trebuie pentru ca un evaluator sa imi faca celebra evaluare a spatiului destinat activitatii economice din totalul cladirii. In acel spatiu am punct de lucru.
Din pacate evaluatorul imi cere contractul vizat de finante. Citez : ” ne-au mai scolit acum la inceputul anului(pe ei pe evaluatori) cu schimbarea legii ” si daca nu e dus la finante contractul de comodat evaluarea este nula. Am fost la finante si au cerut 220 cum valoare 0.
Sunt aproape sigur ca nenea plictisit de la ghiseul unic , a aruncat asa de la el si un 220 cu valoare 0.

In plus evaluatorul( o persoana cu experienta bogata) mi-a zis ca sigur la finante ma trimite la notar pentru contractul de comodat. Ca nu primesc asa o hartie facuta de mine si stampilata.
Refuz sa cred asta , dar in contextul actual cu bulversarea asta am zis ca hai sa intreb.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
IulianL, utilizator
Din ce spuneti, evaluatorul vorbeste fara sa aiba habar ce inseamna un contract de comodat si care este forma ceruta de lege pentru un astfel de contract. (cu siguranta nu este forma autentica!) si cu siguranta nu trebuie inregistrat la Finante. D220 e pt. venituri obt. din inchirieri.

Din proprie experienta va spun, ca ni s-a facut o astfel de evaluare (spatii comerciale pe pers fizica in care isi desf. actifitatea firme) si pe evaluator nici nu l-a interesat ce contracte avem noi cu aceste firme, el a facut poze si evaluarea spatiului la pretul pietei din zona respectiva.
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
nicko_sylvia a scris:

Din proprie experienta va spun, ca ni s-a facut o astfel de evaluare (spatii comerciale pe pers fizica in care isi desf. actifitatea firme) si pe evaluator nici nu l-a interesat ce contracte avem noi cu aceste firme, el a facut poze si evaluarea spatiului la pretul pietei din zona respectiva.

Ok si in cazul dvs cum a stabilit ce suprafata este folosita pentru desfasurarea activitatii economice ? A facut masuratori ? La mine in final trebuie sa rezulte cam asa popular vorbind : 60 de mp din totalul de 250 sunt folositi pentru scopuri comerciale.

Va multumesc
Am inteles, in cazul meu spatiile erau compartimentate.
La dv. daca nu este compartimentat, faceti un comodat pe 60 mp, si-i aratati exact suprafata pe care o folositi. Mai mult, daca aveti punct de lucru acolo, inseamna ca aveti un birou unde vin clientii sau ma rog, ce activitate desfasurati dv. Eu va spun doar ca nu este in atributiile unui evaluator sa va spuna dv. cum sa procedati. Pe ce baza v-ati infiintat punct de lucru acolo? (la spatiu ma refer) pe baza unui contract de comodat?

In plus evaluatorul( o persoana cu experienta bogata) mi-a zis ca sigur la finante ma trimite la notar pentru contractul de comodat. Ca nu primesc asa o hartie facuta de mine si stampilata.
Refuz sa cred asta , dar in contextul actual cu bulversarea asta am zis ca hai sa intreb.

va spun ca am inregistrat la Finante, asa, cateva hartii facute intre parti (deci fara notar), pe care le-am semnat si stampilat...si asa ni le-au inregistrat la Finante de nu s-au vazut...;)(contracte de inchiriere se numeau ele, intre pers. fizica si firma, pentru care am depus bineinteles si formularul 220)

se pare ca evaluatorul respectiv, mai trebuie "scolit"...asa ca de luna februarie, daca nu i-a fost de ajuns de "inceput de an" :((

Va urez succes!!!...si sunt prin zona daca mai aveti nelamuriri.
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Se poate incheia un astfel de contract? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Poate fi incheiat un contract de comodat intre o societate comerciala si o persoana fizica, prin care persoana fizica ii inchiriaza o casa ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat andreea_mitoiu andreea_mitoiu Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in situatia in care eu detin o societate comerciala, care are punct de lucru pe proprietatea mea (pers. fizica) ... (vezi toată discuția)