avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunere declaratie 220 cu valoare 0
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunere declaratie 220 cu valoare 0

Buna ziua
Stie cineva daca la data actuala 02.02.2016 pentru a fi inregistrat la administratia fiscala un contract de comodat intre o persoana fizica (eu) si o societate comerciala( reprezentata tot de mine) in care pers fizica da spre folosul societatii o suprafata dintr o proprietate(casa) fara nici un folos material , tot trebuie depusa declaratia 220 la administratia fiscala ?
Pot spune sigur ca mi-a fost solicitata astazi. In sine nu e greu de depus, dar vreau sa stiu daca asa este, pentru ca stiu ca acum cativa ani(2012) parca doar mi-a vizat contractul de comodat(poate ma insel dar nu cred).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 02:02, 18 Februarie 2016
Buna ziua
Am fost astazi la fisc si am inregistrat contractul de comodat si am depus si 220 . Probabil ca este si un pic de caz particular la mine . Eu cand am facut firma/sediul/punctul de lucru am facut in baza unui comodat intre societatea mea si o persoana fizica(alta decat mine). Intre timp eu am cumparat imobilul si acum acel contract de comodat nu prea mai este valabil. Deci din acest motiv probabil ca evaluatorul mi-a cerut comodat inregistrat la fisc intre mine pers fizica si intre societatea mea. Dar chiar si asa nu cred ca e diferenta intre cazul meu si o persoana care ar face un comodat pentru prima oara. Cert este ca la finante cer obligatoriu declaratia 220 pentru comodat chiar daca e cu valoare 0, altfel nu iti pune viza.

Va multumesc mult pentru raspunsul dvs. O seara buna
Este prima data cand aud ca trebuie depus (vizat?) la fisc contractul de comodat. De vreme ce acest contract a fost depus la Registrul comertului, atunci cand s-a facut infiintarea SRL / PFA, mi se pare logic ca orice modificare (act aditional, alt contract de comodat) sa se faca tot la Registrul comertului, prin depunerea inscrisurilor noi.

Pot intreba din ce localitate sunteti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate incheia un astfel de contract? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Poate fi incheiat un contract de comodat intre o societate comerciala si o persoana fizica, prin care persoana fizica ii inchiriaza o casa ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat andreea_mitoiu andreea_mitoiu Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in situatia in care eu detin o societate comerciala, care are punct de lucru pe proprietatea mea (pers. fizica) ... (vezi toată discuția)