Buna ziua
Stie cineva daca la data actuala 02.02.2016 pentru a fi inregistrat la administratia fiscala un contract de comodat intre o persoana fizica (eu) si o societate comerciala( reprezentata tot de mine) in care pers fizica da spre folosul societatii o suprafata dintr o proprietate(casa) fara nici un folos material , tot trebuie depusa declaratia 220 la administratia fiscala ?
Pot spune sigur ca mi-a fost solicitata astazi. In sine nu e greu de depus, dar vreau sa stiu daca asa este, pentru ca stiu ca acum cativa ani(2012) parca doar mi-a vizat contractul de comodat(poate ma insel dar nu cred).
Va multumesc
Buna ziua
Am fost astazi la fisc si am inregistrat contractul de comodat si am depus si 220 . Probabil ca este si un pic de caz particular la mine . Eu cand am facut firma/sediul/punctul de lucru am facut in baza unui comodat intre societatea mea si o persoana fizica(alta decat mine). Intre timp eu am cumparat imobilul si acum acel contract de comodat nu prea mai este valabil. Deci din acest motiv probabil ca evaluatorul mi-a cerut comodat inregistrat la fisc intre mine pers fizica si intre societatea mea. Dar chiar si asa nu cred ca e diferenta intre cazul meu si o persoana care ar face un comodat pentru prima oara. Cert este ca la finante cer obligatoriu declaratia 220 pentru comodat chiar daca e cu valoare 0, altfel nu iti pune viza.
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs. O seara buna
Este prima data cand aud ca trebuie depus (vizat?) la fisc contractul de comodat. De vreme ce acest contract a fost depus la Registrul comertului, atunci cand s-a facut infiintarea SRL / PFA, mi se pare logic ca orice modificare (act aditional, alt contract de comodat) sa se faca tot la Registrul comertului, prin depunerea inscrisurilor noi.
Plata facturi prin firma
ypo
Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.