avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... camera preliminara poate trimite un dosar in judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

camera preliminara poate trimite un dosar in judecata daca parchetul a considerat ca nu e cazul?

daca solutiile date de parchet in urma unor cercetari penale nu sunt cu trimitere in judecata, camera preliminara are posibilitatea sa spuna ba da, e cu trimitere in judecata.sau doar analizeaza daca au cercetat si administrat toate probele?
adica daca procurorul vede total gresit...din anumite motive doar de el stiute, a administrat toate probele, judecatorul de camera preliminara nu poate vedea altfel solutiile venite de la parchet?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 11:04, 5 Februarie 2016
Poate, daca in cauza a fost pusa in miscare actiunea penala.
pai aici e buba.dosarul pleaca de la politie cu trimitere in judecata, iar procurorul se mai gandeste un an si zice clasare.depun plangere la camera preliminara si aici in aceasta faza in care nu exista rechizitoriu ci doar o ordonanta de clasare...poate camera preliminara sa trimita dosarul mai departe in judecata?sau sa le spuna celor de la parchet ca au gresit cu acesata solutie de clasare?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
desirelia75, utilizator
Vi s-a spus clar, daca a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva persoanei respective, poate dispune inceperea judecatii.
Daca nu exista rechizitoriu nu se poate dispune trimiterea in judecata dupa parerea mea.

Se va judeca doar plangerea depusa impotriva solutiei procurorului.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu exista rechizitoriu nu se poate dispune trimiterea in judecata dupa parerea mea.

Se va judeca doar plangerea depusa impotriva solutiei procurorului.


Cititi atunci art. 345 alin.7 pct.2 lit.c C.P.P. poate va schimbati opinia.

Alte discuții în legătură

Judecatorul de camera preliminara MariusDecebal MariusDecebal Judecatorul de camera preliminara in afara atribuţiilor pe care le exercită legat de legalitatea actelor si probelor are si atribuţii legate de verificarea ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
Echivalent art 275-278 cpp in noul cod de procedura penala ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine care este echivalentul art. 275-278 C.P.P. (pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului la organul ... (vezi toată discuția)