vioavram a scris:
Nu stiu daca ati citit dar contractul expira in mai si proprietarul mi-a trimis adresa in iulie pe 19, adica la aproape 2 luni de la expirarea contractului. in mod normal acesat " tacita relocatiune" intra in vigoare din prima zi dupa expirarea contractului daca nu am primit nici o nota care sa conteste acest lucru si nu dupa 2 luni, apoi cei 500 de euro, sunt specificati in ncontract ca fiind garantie si mi se pare normal sa mi-i inapoieze mai ales ca am facut deja proces verbal de predare a spatiului si noul chirias a intrat in spatiu imediat a doua zi a inceput sa amenajeze spatiul si dupa 2 zile au inceput plangerile din partea proprietarului. norocul meu ca am facut poze la plecare.
din cate am citit un contract care ajunge la termen si nu se elibereaza spatiul respectiv la data scrisa in contract ci din contra se platesc in continuare 2 luni, adica iunie si iulie chirie si utilitati devine contract de locatiune sau ce naiba o fi pe perioada nedefinita si daca se razgandeste proprietarul si vrea totusi sa plec pt ca a gasit chirias care plateste mai mult decat imi permit eu in cele 2 luni poate sa ma trimita la plimbare fara preaviz....cum asta? nu exista niste termeni? nimic? adica eu stau cu rufele in brate acasa pt ca si-a gasit chiriasi care sa plateasca mai mult si nu pot sa fac nimic nici macar sa imi recuperez garantia? unde suntem aici? se aplica legea junglei?:O
Da, contractul dvs. a incetat la data la care era precizata in cuprinsul sau. Puteati ramane in spatiu, ceea ce ati si facut, cat timp proprietarul a tolerat prezenta dvs.. Ati fost beneficiarii unei tacite relocatiuni pana la data la care proprietarul v-a notificat sa parasiti spatiul utilizat. Puteati sa va opuneti parasirii spatiului respectiv, solicitand acordarea unui preaviz, dar in final proprietarul castiga prin instanta dreptul de a va evacua. Oricum, de vreme ce ati receptionat corect solicitarea proprietarului si ati parasit imobilul, discutiile legate de "unde voi sta, cum de si-a gasit alti chiriasi, cum de m-a trimis la plimbare fara preaviz" sunt inutile. Invocarea eficienta a dreptului la un "concediu/preaviz" anterior solicitarii de eliberare, trebuia sa aiba loc cat timp ati utilizat spatiul respectiv.