avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare Judecatoreasca a unei Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare Judecatoreasca a unei Asociatii de Proprietari de catre Enel

Blocul in care locuiesc un fost camin de nefamilisti....a avut contoar general la consumul de energie electrica pana acum vreun an de cand fiecare proprietar a facut contract individual cu Enelul.In vremea cu contoarul general...noi plateam pasant kw consumati(aveam niste contoare orientativ montate pentru a putea totusi sa facem imparteala per apartament)La un control de rutina al Enelului....acesta a constatat ca factorul de inmultire indice contor nu e unul corect caz in care asociatia platea Enelului doar jumatate din consumul efectiv.Specific faptul ca Administratia stia treaba asta(noi locatarii, nu),si faceau ei asa din cand in cand niste regularizari deoarece le ramaneau bani in casa si zic tot ei..trebuiau cheltuiti intr-un fel.Noi locatarii...insa conform cu consumul de kw..plateam la cursul zilei..adica suma intreaga!!!!.Zilele trecute ne-a venit o hartie...prin care Asociatia e pusa sa plateasca din urma.....cca sasesute de milioane de lei si asta in urma unui proces in care Enelul a avut castig de cauza...si se pare ca intr-un final vom fi executati silit(vor lua banii asociatiei pentru alte utilitati din cont,sau cum).Intrebarea este...cum realizam noi ca aceasta este o suma corecta pe care am avea-o de platit...ce vina au administratorii in toata aceasta chestiune(ei stiind asta dar nesesizand Enelul de am ajuns sa afle ei ulterior si sa fim obligati la plati retroactive,)...cum am putea esalona suma per apartament in conditiile in care 30% din locatari sunt restanti??

L.E:Contoarul cu pricina inca mai exista si mai sunt conectati pe el 14 apartamente...adica cei care din diverse motive n-au vrut sa-si faca contract cu contor individual la Enel,si se pare ca prima masura va fi oprirea energiei electrice pe contoarul cu pricina...caz in care cele 14 familii vor ramane fara curent!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
viorasdelaoras, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract angi25 angi25 Buna ziua! Va rog, cine poate sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 150 de apartamente (in 8 blocuri) care primim curent de la o institutie. Intrucat, ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Contract enel Erimiaflorin Erimiaflorin Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de ... (vezi toată discuția)